Συνέντευξη στο SuperTennis TV παραχώρησε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, λίγες μέρες πριν την αγωνιστική του πρεμιέρα στο 1000άρι της Ρώμης. Ο No8 του κόσμου μίλησε περισσότερο για την αξία των Ολυμπιακών Αγώνων, και τόνισε πως ως Έλληνας επιβάλλεται να βρίσκεται εκεί κάθε φορά. Παράλληλα αναφέρθηκε και στις μέχρι τώρα εμφανίσεις του στο χώμα.

Το να είμαι Έλληνας και να παίζω στους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι σαν να τρώω πίτσα στη Ρώμη! Είναι απαραίτητο! Έχω μιλήσει και μ’ άλλους παίκτες που δεν είναι ενθουσιασμένοι για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά για μένα που είμαι από την Ελλάδα είναι σαν αποστολή μου. Εμείς οι Έλληνες είμαστε συνδεδεμένοι με τους Ολυμπιακούς, είναι ένα κομμάτι της κληρονομιάς μας.

Είναι σπουδαίο προνόμιο για μένα το να είμαι μέρος των Ολυμπιακών Αγώνων, και είμαι ενθουσιασμένος που θα γίνουν στο Παρίσι, γιατί έχω πολύ καλές αναμνήσεις απ’ αυτά τα γήπεδα. Έχω παίξει σ’ έναν τελικό εκεί, και ελπίζω να το έχω αυτό μαζί μου και να το μεταφέρω και στους Ολυμπιακούς.”

Σχετικά με την ως τώρα πορεία του στην clay season, είπε: “Τις δυο πρώτες εβδομάδες είχα επιτυχίες. Η Ρώμη είναι υπέροχη, νιώθω περίπου όπως στο Μόντε Κάρλο. Δε θέλω να πω περισσότερα, αλλά νιώθω καλά και ελπίζω να μου ταιριάξει, όπως και κάθε χρόνο. Νομίζω ότι το καλό τένις θα έρθει αν συμβεί αυτό, και ότι θα γεμίσω με αναμνήσεις στο τέλος της εβδομάδας.”





tennis24.gr