Χαμογελαστός, ευδιάθετος, και φανερά κουρασμένος για τη νέα “μαραθώνια” αναμέτρησή του στο Wimbledon εμφανίστηκε στη συνέντευξη Τύπου ο Στέφανος Τσιτσιπάς, που μίλησε για τον Άντι Μάρεϊ, για το ενδεχόμενο να αγωνιζόταν σε 3 ταμπλό, αλλά και για το επίτευγμα του να αποκλείσει back to back 2 Grand Slam πρωταθλητές.

Σχετικά με το πως ένιωσε όταν ήξερε ότι θα αγωνιστεί σε 3 ταμπλό, είπε: “Το μεικτό διπλό δεν θα γίνει τελικά. Ευτυχώς, θέλω να ζήσω”, είπε αρχικά ο Στέφανος στη συνέντευξη Τύπου χαμογελώντας και πρόσθεσε: “Δεν μου είχε περάσει ποτέ από το μυαλό ότι θα έπαιζα σε 3 ταμπλό μιας διοργάνωσης. Το βλέπω όμως από την καλή του πλευρά.

Όταν σου αρέσει τόσο πολύ το τένις, θέλεις να είσαι σ’ αυτά τα τουρνουά όσο το δυνατόν περισσότερο. Το ιδανικό είναι να είσαι εδώ για τα μονά και τις δυο εβδομάδες, όμως αν το δεις από την πλευρά της διασκέδασης, και θέλεις να περάσεις καλά, προσωπικά θα μου άρεσε να παίξω και στο μεικτό”.

Σχετικά με τη νέα μεγάλη “μάχη” του στο Λονδίνο, είπε: “Eίμαι λίγο κουρασμένος. Δεν ήταν εύκολο, ειδικά όταν παίζεις με τον Μάρεϊ, που είναι μαραθωνοδρόμος. Του αρέσει να τρέχει πολύ και να μένει εκεί έξω με τις ώρες. Αυτό είναι ένα μέρος της δύναμής του ως τενίστας.

Έχει την ικανότητα να μένει στο κορτ για μεγάλο χρονικό διάστημα και να μετατρέπει έναν αγώνα σε μάχη αντοχής. Αυτό έγινε σήμερα. Αυτά τα δυο σετ ήταν πολύ μεγάλα σε διάρκεια και κάποια στιγμή στο 5ο ένιωθα ότι θα παίζαμε για πάντα”.

Σχετικά με το ότι χρειάστηκε να παίξει back to back αγώνες με δύο Grand Slam πρωταθλητές, είπε: “Αυτός είναι και ο λόγος που κάνω προετοιμασία, για να μπορώ να ξεπερνάω τέτοια παιχνίδια, σε περίπτωση που έρθουν. Είμαι έτοιμος για όλα. Δυστυχώς δεν μπορώ να προγραμματίσω τον χρόνο που θέλω να παίξω.

Μερικές φορές πρέπει να αποδέχεσαι αυτό που έρχεται από την άλλη πλευρά του φιλέ. Δεν νομίζω πως είχα δυο συνεχόμενους αγώνες των 5 σετ στο παρελθόν. Δεν θυμάμαι να μου συνέβη ξανά κάτι τέτοιο στους 2 πρώτους γύρους ενός Grand Slam. Για όλα υπάρχει πρώτη φορά!”






tennis24.gr