Πολύ ψηλά έχει βάλει τον πήχη για φέτος ο Στέφανος Τσιτσιπάς ο οποίος επανέλαβε την επιθυμία του να κατακτήσει ένα Grand Slam κι ένα Ολυμπιακό μετάλλιο μέσα στο 2024.

Η χρονιά που διανύουμε είναι Ολυμπιακή και το διάστημα 27 Ιουλίου με 4 Αυγούστου, το Ολυμπιακό τουρνουά τένις θα διεξαχθεί στο Roland Garros.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, με δηλώσεις του στο ERT News ενόψει της αναμέτρησης Davis Cup Ελλάδα-Ρουμανία το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στα Άνω Λιόσια, τόνισε τον στόχο του για τη φετινή χρονιά που δεν είναι άλλος από την κατάκτηση του πρώτου του Major τίτλου αλλά και το βάθρο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Στην κάμερα της ΕΡΤ μίλησε και ο Πέτρος Τσιτσιπάς με τον οποίον ο Στέφανος θα αγωνιστεί στο διπλό ανδρών του Ολυμπιακού τουρνουά.

“Στόχος μου για το 2024 είναι σίγουρα ένα Grand Slam κι ένα Ολυμπιακό μετάλλιο. Σημαίνει πάρα πολλά για μένα. Είναι όνειρο ζωής να αγωνιστούμε μαζί με τον Πέτρο στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι” τόνισε χαρακτηριστικά ο 25χρονος τενίστας, Νο10 της παγκόσμιας κατάταξης.

Από την πλευρά του, ο Πέτρος Τσιτσιπάς πρόσθεσε: “Αυτό που μας κάνει πολύ δυνατούς μαζί σαν ζευγάρι, είναι ότι ο Στέφναος είναι ένας υπεραθλητής κι εγώ από την πλευρά μου είμαι ένας παίκτης που βλέπει πολύ καλά το γήπεδο”.

“Η σχέση τους έχουν γίνει πολύ πιο δυνατή και ειδικά τώρα που μπορούν να παίζουν μαζί, θέλουν να πετύχουν πράγματα που έχουν ονειρευτεί και νομίζω ότι είναι σε καλό δρόμο” είπε ο Απόστολος Τσιτσιπάς.

Στέφανος και Απόστολος, μίλησαν για τις δυσκολίες στη μεταξύ τους σχέση και συνεργασία στο επαγγελματικό tour, με τον Έλληνα τενίστα να υπογραμμίζει: “Κι εγώ και ο πατέρας μου πάντα μοιραζόμασταν το τένις κι ήταν κάτι κοινό, κάτι δικό μας. Όταν δεν είναι εκεί, νιώθω ότι χάνεται ένα μέρος της ταυτότητάς μου σαν παίκτης. Έχουν υπάρξει στιγμές στο παρελθόν που δεν ήταν μαζί μου κι ένιωσα μισός σαν παίκτης.

Μπορεί κάποιες φορές να μην μιλήσω πολύ ωραία σε αυτόν αλλά είναι ο μοναδικός που με καταλαβαίνει και είναι μέρος της δουλειάς. Το καλό με αυτό είναι ότι μπορούμε να ξεχωρίσουμε τη δουλειά του πατέρα από τον προπονητή”.

Ο Απόστολος Τσιτσιπάς, τόνισε: “Νομίζω ότι αυτό έχει σημασία, να είμαι καλός πατέρας, να συμβουλεύω σωστά. Το κομμάτι της προπονητικής, έχουμε εξελιχθεί μαζί με τα παιδιά. Έχουμε μάθει να ξεπερνάμε δυσκολίες κι αντιξοότητες”.

Τέλος, ο Στέφανος Τσιτσιπάς αποκάλυψε τον λόγο για τον οποίον ερωτεύτηκε το τένις…

“Γιατί κανείς Έλληνας δεν είχε ερωτευτεί το τένις και ήθελα να είμαι ο πρώτος. Νιώθω ότι αυτή είναι η στιγμή μου και ότι από εδώ και πέρα δεν έχω καμία δικαιολογία ώστε να μην τα πάω καλύτερα”.

 

 



tennis24.gr