Συνέντευξη στην ATP έδωσε χθες Τετάρτη (10/5) ο Στέφανος Τσιτσιπάς, λίγες μέρες πριν την πρεμιέρα του στο Rome Masters, κόντρα σε έναν εκ των Ντούσαν Λάγιοβιτς και Νούνο Μπόργκες.

Ο 24χρονος Έλληνας τενίστας, κατά τη διάρκεια της συνέντευξής τους, ανέφερε το γιατί είναι σημαντικό να αντιμετωπίζεις στην καριέρα σου παίκτες σαν τον Νόβακ Τζόκοβιτς, ενώ αναφέρθηκε και σε έξω-αγωνιστικά ζητήματα, όπως η καθημερινή του ρουτίνα.

Ο No5 του κόσμου μίλησε για το πόσο σημαντικό είναι στη ζωή ενός αθλητή να ξεφεύγει λίγο από τη ρουτίνα, αλλά και να ζει την κάθε στιγμή ως άνθρωπος, ακόμα και μέσα στο κορτ.

“Θα ήθελα να αντιμετωπίσω τον Τζόκοβιτς, όλοι το θέλουν. Νομίζω είναι λάθος να μην θέλεις κάτι τέτοιο, γιατί χάνεις το καλύτερο που έχει να σου προσφέρει αυτό το παιχνίδι, μένοντας κολλημένος στην μετριότητα. Για μένα είναι σημαντικό να έχω αυτές τις μάχες στο κορτ, για τις οποίες μπορώ να μιλάω στα εγγόνια μου”.

“Υπάρχουν στιγμές που η ρουτίνα σε μπουχτίζει και θέλεις να κάνεις κάτι άλλο, να είσαι σε ένα άλλο μέρος και με κάποιον άλλον. Είναι σημαντικό όμως να έχεις σταθερή νοοτροπία και να θυμάσαι γιατί το κάνεις αυτό. Όταν μεγαλώσεις και έχεις περάσει κάποια χρόνια στο tour, γίνεται περισσότερο σαν ένας τρόπος ζωής.

Όταν κάνεις τα ίδια πράγματα κάθε μέρα και πρέπει να πειθαρχείς τα συναισθήματά σου νιώθεις λίγο σαν ρομπότ, οπότε είναι σημαντικό να ζεις την ίδια στιγμή, όταν είσαι στο tour, να γίνεσαι κανονικός άνθρωπος και να ζεις για λίγο. Δεν είναι εύκολο και κάποιοι παίκτες έχουν εντελώς διαφορετική άποψη επί του θέματος, όμως εμένα με βοηθάει αρκετά αυτά αυτή η σκέψη”.


tennis24.gr