Mετά την κατάκτηση του τίτλου στο Los Cabos, o Στέφανος Τσιτσιπάς μίλησε για το δέσιμο που έχει με το Μεξικό. Ο 25χρονος σχολίασε τον τελικό, δίνοντας τα εύσημα στον αντίπαλό του.

Μάλιστα, δεν δίστασε ν’ αστειευτεί σχετικά με το δώρο που του έκαναν οι διοργανωτές, μία φανέλα της Εθνικής Μεξικού με το Νο.9, υπογραμμίζοντας πως την επόμενη χρονιά θέλει τη φανέλα με το 10.

Αναλυτικά όσα ανέφερε στις on court δηλώσεις:

«Ταξιδεύω σε όλο τον κόσμο, αλλά όποτε έχω τη δυνατότητα να επιστρέφω εδώ νιώθω μια ξεχωριστή σύνδεση. Ο κόσμος ίσως θεωρήσει ότι υπερβάλλω, αλλά είναι η πραγματικότητα. Κάθε φορά στο Μεξικό υπάρχει ξεχωριστή σύνδεση. Ελπίζω να επιστρέψω όσες περισσότερες φορές μπορέσω, γιατί ο κόσμος μου συμπεριφέρεται καλά και νιώθω καλοδεχούμενος.

Όταν ήρθα ήταν η πρώτη φορά που μου έδωσαν μια φανέλα και προσπαθούσα να καταλάβω γιατί είχε τον αριθμό 9. Τελικά κατάλαβα ότι είχε να κάνει με τους τίτλους που έχω κερδίσει, οπότε την επόμενη φορά πρέπει να είναι το 10».

Για τον τον τελικό:

«Και οι δυο μας σήμερα θέλαμε να βγούμε έξω στο court και να παίξουμε έναν σπουδαίο τελικό. Ήταν ένα πολύ καλό ματς, ο Άλεξ έπαιξε πολύ καλό τένις. Είμαι χαρούμενος που κατάφερα να κάνω και γω έναν καλό τελικό. Ήταν ένας ποιοτικός αγώνας, ο κόσμος όπως πάντα ήταν παρών και αφοσιωμένος».






tennis24.gr