Σε συνέντευξη Τύπου στη Σερβία μίλησε ο Νόβακ Τζόκοβιτς, για ένα νέο ντοκιμαντέρ προς τιμήν του μέντορά του, Νίκολα Πίλιτς. Ο No1 του κόσμου αναφέρθηκε στη λύση της συνεργασίας του με τον Γκόραν Ιβανίσεβιτς, αλλά και τις πιθανότητες ενός νέου προπονητή.

“Πρώτα απ’ όλα, ο Γκόραν είναι αδερφικός μου φίλος, αλλά και της οικογένειάς μου. Είναι ένα αγαπημένο μου πρόσωπο, και το τέλος της επαγγελματικής μας συνεργασίας δε σημαίνει πως θα σταματήσει η φιλία μας.

Ο χωρισμός μας ήταν θετικός, όσο θετικός μπορεί να είναι ένας τέτοιος χωρισμός. Μετά από 5 χρόνια φτάσαμε σ’ ένα σημείο που ήμασταν και οι δυο εξαντλημένοι από τη συνεργασία αυτή.

Μαζί με τον Γκόραν γράψαμε ιστορία, κερδίσαμε Slams, τελειώσαμε χρονιές στο Νο1, αλλά περάσαμε και από δοκιμασίες, όπως στην αποβολή μου στο US Open ή την απέλαση από την Αυστραλία.

Θα θυμάμαι πάντα ότι ήταν δίπλα μου ως άνθρωπος πρώτα και πάνω απ’ όλα, και για το ότι έφερε τις σωστές αξίες στη σχέση μας. Αυτού του είδους τη χημεία ακολούθησαν σπουδαία αποτελέσματα. Εύχομαι στον Γκόραν τα καλύτερα.”

Για το μέλλον στο box του ο Τζόκοβιτς είπε: “Ακόμα δε ξέρω για το ποιος θα είναι ο νέος μου προπονητής, ή αν θα υπάρξει γενικά νέος προπονητής. Από παιδί έχω προπονητές, τώρα προσπαθώ να καλύψω μόνος τις ανάγκες του εαυτού μου, να δω με τι νιώθω πιο άνετα. Σε περίπτωση που έρθει κάποιος στην ομάδα μου θα σας ενημερώσω.”



tennis24.gr