Ο Νόβακ Τζόκοβιτς βλέπει με καλύτερο μάτι το ακρωνύμιο BOAT (Best All The Time) και πιστεύει ότι τέτοιες συζητήσεις μόνο βοήθεια μπορούν να προσφέρουν στο άθλημα. Έχοντας κατακτήσει νωρίτερα φέτος το Roland Garros, ο Σέρβος έγινε ο παίκτης με τα περισσότερα Grand Slam στους άνδρες με 23 τίτλους. 

Αυτό τον φέρνει πιο μπροστά από τον Ράφα Ναδάλ (22) και φυσικά τον Ρότζερ Φέντερερ (20) που έχει αποσυρθεί από την ενεργό δράση. 

Πριν από μερικές ημέρες ο αναλυτής του Eurosport και πρώην Νο1 του κόσμου, Ματς Βιλάντερ είχε τονίσει ότι δεν θα μπορούσε να επιλέξει τον GOAT (Greatest Of All Time), ωστόσο παραδέχεται ότι ο καλύτερος (BOAT) θα πρέπει να θεωρείται ο Τζόκοβιτς λόγω των επιτευγμάτων του. 

“Ευχαριστώ πολύ, το εκτιμώ αυτό. Δεν υπάρχουν πολλά να πούμε μετά από αυτό.”, είπε ο Νο2 του κόσμου λίγο πριν από την πρεμιέρα του στο Wimbledon. “Στο τέλος της ημέρας προσπαθούμε όλοι να γίνουμε καλύτεροι πρεσβευτές του τένις, προσελκύοντας περισσότερους ανθρώπους να παρακολουθήσουν είτε από κοντά, είτε από την τηλεόραση.”

“Όσο περισσότεροι μιλούν για τις αντιπαλότητες μεταξύ των παικτών, όσο περισσότεροι μιλούν για την ιστορία του αθλήματος, τόσο καλύτερα είναι για το ίδιο το άθλημα.”

“Φυσικά γνωρίζω ότι βρίσκομαι σ’ ένα σημείο αρκετά προνομιακό για την καριέρα μου και θα προσπαθήσω να προχωρήσω όσο περισσότερο μπορώ και να φτάσω όσο πιο μακριά γίνεται. Ακόμα αισθάνομαι καλά το σώμα μου, νιώθω ότι έχω πολλά κίνητρα. Έχω καλά χτυπήματα στο court.”

“Το έχω πει πολλές φορές ότι τα Grand Slams είναι τα τουρνουά για τα οποία πιθανώς να παίζω τένις περισσότερο αυτή τη στιγμή και θα προσπαθήσω να κορυφώσω την απόδοσή μου και να παίξω το καλύτερό μου τένις όταν έχει μεγαλύτερη σημασία.”

Η πρεμιέρα του Τζόκοβιτς θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα με αντίπαλο τον Αργεντινό Πέδρο Κατσίν.
tennis24.gr