Ενθουσιασμένος που επιστρέφει στην αγαπημένη του Ρώμη, εκεί όπου έχει κατακτήσει έξι τρόπαια, δήλωσε ο Νόβακ Τζόκοβιτς ο οποίος θα πραγματοποιήσει την τελευταία του εμφάνιση σε χωμάτινο τουρνουά, πριν πάει στο Παρίσι να διεκδικήσει τον 23ο Grand Slam τίτλο της καριέρας του.

O 35χρονος Σέρβος που δεν αγωνίστηκε στο προηγούμενο Masters της Μαδρίτης ενώ αποκλείστηκε πρόωρα σε Monte Carlo Masters και Srpska Open, δήλωσε ότι αισθάνεται καλά αναφορικά με τον τραυματισμό του, γνωρίζοντας ότι στην ηλικία του η αποκατάσταση είναι πιο δύσκολη.

“Όλα είναι καλά. Όλα είναι μια χαρά. Πάντα υπάρχουν κάποια πράγματα που σε εμποδίζουν σε αυτό το επίπεδο. Είναι φυσιολογικό. Επίσης, όταν δεν είσαι πλέον 25, αντιμετωπίζεις περισσότερα θέματα. Χρειάζεσαι λίγο περισσότερο χρόνο για να επανέλθεις. Όμως, νιώθω καλά. Μου έλειψαν τα τουρνουά. Λατρεύω να παίζω στη Ρώμη. Παραδοσιακά, η Ρώμη είναι ένα πολύ καλό τουρνουά για μένα. Έχω ζήσει μεγάλες επιτυχίες και έχω παίξει πολλές φορές στον τελικό” είπε ο Νόλε στην επίσημη συνέντευξη Τύπου, πριν ξεκινήσει τις υποχρεώσεις του στο Foro Italico την Παρασκευή (20:00GR) κόντρα στον Τόμας Μάρτιν Ετσεβερί.

O Τζόκοβιτς παραδέχθηκε επίσης ότι χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να συνηθίσει το χώμα, απ’ότι τις άλλες επιφάνειες εξηγώντας και τους λόγους.

“Είναι η κίνηση. Κάθε αναπήδηση είναι διαφορετική. Είναι μια επιφάνεια που είναι ζωντανή. Ο αέρας επίσης παίζει ρόλο. Στο χώμα, αν έχει αέρα, η πάνω στρώση του χώματος εξαφανίζεται και αυτό επηρεάζει την αναπήδηση της μπάλας, το σπιν και την ταχύτητα του γηπέδου. Αν βρέχει και υπάρχει υγρασία, οι συνθήκες είναι πάλι διαφορετικές” είπε.

“Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που παίζουν ρόλο και απλά πρέπει να αντιμετωπίσεις πολλά περισσότερα από άλλες επιφάνειες. Έτσι νιώθω. Μερικές φορές είναι πραγματικά συντριπτικό. Φαντάζομαι ότι είναι θέμα προσαρμογής σε αυτό.”

Συνεχίζοντας να αναφέρεται στις διαφορές του χώματος με τις άλλες επιφάνειες, ο Σέρβος υπογράμμισε: “Αισθάνομαι ότι χρειάζονται περισσότερες προπονήσεις, περισσότερες εβδομάδες για να αφιερώσεις χρόνο στο γήπεδο και να δουλέψεις στα χτυπήματά σου, να δουλέψεις την τακτική σου, την τεχνική και να προσαρμοστείς στο γήπεδο από οποιαδήποτε άλλη επιφάνεια. Έχω ακούσει κάποιους παίκτες να το λένε αυτό για το χορτάρι. Για μένα, ήμουν τυχερός στο γρασίδι, προσαρμόζομαι πολύ γρήγορα. Αλλά το χώμα είναι κάτι που απαιτεί πραγματικά χρόνο για μένα”.

The post Τζόκοβιτς: “Δεν είμαι πια 25 ετών” appeared first on Tennis24.



tennis24.gr