Πολύ ικανοποιημένος από την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το γόνατό του, λίγες εβδομάδες μετά την επέμβαση στο μηνίσκο, εμφανίστηκε ο Νόβακ Τζόκοβιτς, δηλώνοντας έτοιμος για την πρεμιέρα του την Τρίτη στο Wimbledon.

Ο 37χρονος Σέρβος, πήγε νωρίς στο Λονδίνο για να δοκιμάσει το εγχειρισμένο γόνατό του και όσα τεστ έδωσε μέσα στην εβδομάδα με δυνατούς παίκτες, στέφθηκαν με επιτυχία.

“Έφτασα εδώ την περασμένη Κυριακή. Ήταν μια πολύ καλή και δυνατή εβδομάδα με προπονήσεις. Τις τρεις τελευταίες ημέρες είχα έντονα προπονητικά sessions με δυνατούς παίκτες όπως τον Σίνερ, τον Τιαφό, τον Μεντβέντεφ και τους Ρουσουβουόρι, Ρούνε σήμερα. Τοπ παίκτες που παίζουν σπουδαίο τένις στο γρασίδι. Η ένταση ήταν υψηλή και το γόνατο δοκιμάστηκε στο μάξιμουμ” είπε ο Τζόκοβιτς στους δημοσιογράφους το Σάββατο.

“Το γόνατο ανταποκρίθηκε πολύ καλά και ήταν ένα σπουδαίο σημάδι για τη συμμετοχή μου στο Wimbledon. Γι’αυτό αποφάσισα και να συμμετάσχω στην κλήρωση. Προφανώς και μόλις ξεκινήσει το τουρνουά, θα πάρω καλύτερο feedback για το πως αντιδρά το γόνατο σε best-of-five παιχνίδια” πρόσθεσε ο Νόλε.

Ένας δημοσιογράφος αναρωτήθηκε γιατί είναι τόσο σημαντικό για τον Τζόκοβιτς να παίξει στο Wimbledon, μόλις λίγες εβδομάδες μετά το χειρουργείο και με δεδομένο τα τόσα πολλά επιτεύγματα που έχει πετύχει στην καριέρα του.

“Είναι αυτή η μεγάλη επιθυμία που νιώθω απλά για να αγωνιστώ. Φυσικά πρόκειται για το Wimbledon που ήταν το τουρνουά στο οποίο ήθελα να αγωνιστώ από μικρός. Πάντα ήταν όνειρο να παίξω στο Wimbledon. Δεν μπορούσα να σκεφτώ ότι θα απουσιάσω από το τουρνουά” είπε ο Τζόκοβιτς ο οποίος ξεκαθάρισε ότι δεν πήγε στο Wimbledon για να αγωνιστεί σε ένα, δύο παιχνίδια.

“Ήρθα εδώ για να παλέψω για τον τίτλο. Οι τελευταίες ημέρες με γεμίζουν αισιοδοξία ότι μπορώ να αγωνιστώ στο υψηλότερο επίπεδο τις δύο επόμενες εβδομάδες”

Ο Τζόκοβιτς θα ξεκινήσει την Τρίτη τις υποχρεώσεις του στο Λονδίνο αντιμετωπίζοντας τον Τσέχο qualifier, Νο123 στον κόσμο, Βιτ Κόπριβα.

 

 

WIMBLEDON MEN’S SINGLES DRAW | WOMEN’S DRAW | SCHEDULE (-2h)

 



tennis24.gr