Έτοιμος να επιστρέψει στη δράση είναι ο Νόβακ Τζόκοβιτς ο οποίος θα αγωνιστεί στο Internazionali BNL d’Italia, στο πέμπτο του τουρνουά για φέτος.

Ο 36χρονος Σέρβος έχει ρεκόρ 11-4 μέσα στο 2024 και είναι μόλις η δεύτερη φορά τα τελευταία έξι χρόνια που δεν έχει καταφέρει να κατακτήσει κάποιον τίτλο σε αυτό το σημείο της σεζόν.

Μετά την ημιτελική του παρουσία στο Μόντε Κάρλο, ο Νόλε προτίμησε να μην αγωνιστεί στο Masters της Μαδρίτης και νιώθει ξεκούραστος και έτοιμος για τον 7ο τίτλο του στο Rome Masters.

“Είχα αρκετό χρόνο να ξεκουραστώ και να προπονηθώ. Είχα ένα πολύ καλό προπονητικό block τις τελευταίες εβδομάδες. Έφτασα εδώ πριν δύο ημέρες για να συνηθίσω τις συνθήκες και να προπονηθώ για πέντε μέρες με τοπ παίκτες, πριν το πρώτο μου παιχνίδι. Προφανώς και είναι διαφορετικό όταν προπονείσαι με τους κορυφαίους, όταν παίζεις προπονητικά σετς μαζί τους και βλέπεις που βρίσκεται το παιχνίδι σου. Ελπίζω εδώ στη Ρώμη να παίξω καλύτερα απ’ότι στο Μόντε Κάρλο. Ο στόχος είναι να φτάσω μακριά” είπε ο Τζόκοβιτς στη συνέντευξη τύπου της Τετάρτης.

Ο κορυφαίος τενίστας στον κόσμο, την Τρίτη προπονήθηκε με τον Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ και την Τετάρτη με τον Χόλγκερ Ρούνε.

Ο 36χρονος θα ξεκινήσει τις υποχρεώσεις του την Παρασκευή αντιμετωπίζοντας είτε τον Ρόμαν Σάφιουλιν είτε τον Κορεντίν Μουτέ στο 2ο γύρο της διοργάνωσης.

Τις τελευταίες εβδομάδες ο Σέρβος έκανε και αλλαγές στην ομάδα του καθώς σταμάτησε να δουλεύει με τον Γκόραν Ιβανίσεβιτς αλλά και με τον γυμναστή του, Μάρκο Πανίτσι.

“Δουλεύω πλέον με έναν γυμναστή που συνεργάστηκα μαζί του για πολλά χρόνια. Δεν μου πήρε πολύ χρόνο να προσαρμοστώ στο πρόγραμμα και τη φιλοσοφία του. Γνωριζόμαστε πολύ καλά. Ξέρουμε τι χρειάζομαι, τόσο στην προπόνηση όσο και στους αγώνες. Με τον Νέναντ συνεργαζόμαστε εξίσου καλά. Είμαι πολύ ικανοποιημένος για τις δύο προηγούμενες εβδομάδες, αναφορικά με την προπόνηση και την προετοιμασία γι’αυτό το τουρνουά” πρόσθεσε ο Νόλε.

Ο Τζόκοβιτς έχει κατακτήσει τον τίτλο στη Ρώμη έξι φορές με πιο πρόσφατη αυτή το 2022 όταν κέρδισε στον τελικό τον Στέφανο Τσιτσιπά.

 

ROME OPEN MEN’S SINGLES DRAW | WOMEN’S SINGLES | OOP (-1h)

 



tennis24.gr