Μετά την κατάκτηση του back to back τίτλου στη Μαδρίτη, ο Κάρλος Αλκαράθ ανέβηκε στην πρώτη θέση της ATP Race, εξαργυρώνοντας τις εξαιρετικές του εμφανίσεις τη φετινή χρονιά.

Αν και απουσίασε από το Australian Open αλλά και το Monte Carlo Masters, ο 20χρονος Ισπανός βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας για την τρέχουσα χρονιά ενώ από τη μεθεπόμενη Δευτέρα θα επιστρέψει και στο Νο1 της ATP Rankings, πηγαίνοντας ως Νο1 του κόσμου στο Roland Garros.

ATP Live Race To Turin

 Player  Points
 1) Carlos Alcaraz  3,410
 2) Daniil Medvedev  3,300
 3) Novak Djokovic  2,565
 4) Stefanos Tsitsipas  2,230
 5) Jannik Sinner  2,185
 6) Andrey Rublev  2,125
 7) Taylor Fritz  1,815
 8) Karen Khachanov  1,530

 

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς που επιστρέφει στη δράση και κάνει το φετινό του ντεμπούτο στη Ρώμη το βράδυ της Παρασκευής (20:00GR) κόντρα στον Τόμας Μάρτιν Ετσεβερί, μίλησε για τη μάχη που δίνει με τον Κάρλος Αλκαράθ για το Νο1 του κόσμου, τονίζοντας ότι ο νεαρός Ισπανός αξίζει αυτή τη θέση τη δεδομένη στιγμή.

“Θα γίνει το Νο1 μετά από αυτό το τουρνουά, ότι και να γίνει. Το αξίζει. Παίζει εντυπωσιακό τένις, σε πολύ υψηλό επίπεδο. Είναι ο τενίστας που πρέπει να κερδίσεις σε αυτή την επιφάνεια, δίχως αμφιβολία” είπε χαρακτηριστικά ο Νόλε ο οποίος έβαλε στην εξίσωση και τον Ναδάλ ενόψει του Γαλλικού Όπεν.

“Φυσικά, εξαρτάται και από τον Ναδάλ αν παίξει στο Roland Garros αλλά ο Αλκαράθ είναι από τα κορυφαία φαβορί για τον τίτλο. Παίζει φανταστικό τένις”.

Τζόκοβιτς και Αλκαράθ μπορούν να συναντηθούν μόνο στον τελικό της Ρώμης, αφού καταλαμβάνουν τα δύο άκρα του ταμπλό και ο Σέρβος θα ήθελε πολύ να έχει την ευκαιρία να εκδικηθεί για την περσινή ήττα στη Μαδρίτη, στη μια και μοναδική φορά που έχουν συναντηθεί.

“Αντιμετωπίσαμε ο ένας τον άλλον μόνο μια φορά, πέρυσι στη Μαδρίτη. Αν θα έχουμε την ευκαιρία να συναντηθούμε ξανά, θα είναι μόνο στον τελικό. Πιστεύω ότι και οι δύο θα θέλαμε πολύ να βρεθούμε στον τελικό. Θα δείξει. Είναι μεγάλο τουρνουά και υπάρχουν πολλοί σπουδαίοι αντίπαλοι” τόνισε ο Τζόκοβιτς.




tennis24.gr