Ο Νόβακ Τζόκοβιτς επιστρέφει μετά από δύο χρόνια στο Αμερικανικό Όπεν, με στόχο την επέκταση του ρεκόρ κατακτήσεων σε Grand Slam τουρνουά αλλά και την επιστροφή στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, κάτι που θα καταφέρει μόνο και μόνο αν κερδίσει τον πρώτο του αγώνα στη Νέα Υόρκη.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους την Παρασκευή, κατά την επίσημη συνέντευξη Τύπου από το Flushing Meadows, ο Νόλε δήλωσε χαρούμενος που επιστρέφει στο US Open μετά την περσινή απουσία λόγω των περιορισμών για τους ανεμβολίαστους αθλητές ενώ μίλησε για το “beef” με τον Κάρλος Αλκαράθ, τονίζοντας ότι φτάνει στα όριά του κάθε φορά που αντιμετωπίζει τον νεαρό Ισπανό.

“Πέρυσι ένιωθα λίγο άσχημα που δεν ήμουν εδώ. Φέτος όμως είμαι εδώ και δεν σκέφτομαι τι έγινε πέρυσι ή τα προηγούμενα χρόνια. Απλά συγκεντρώνομαι στο φετινό τουρνουά” είπε ο Σέρβος ο οποίος το 2020 αποβλήθηκε από τον αγώνα με τον Πάμπλο Καρένιο Μπούστα για τη φάση των “16” ενώ το 2021 ηττήθηκε από τον Ντανίλ Μεντβέντεφ στον τελικό.

Πριν μια εβδομάδα, ο Τζόκοβιτς εξέφρασε την επιθυμία του να αντιμετωπίσει τον Κάρλος Αλκαράθ στον τελικό του US Open, με τον Ισπανό να υπερασπίζεται για πρώτη φορά στην καριέρα του, Grand Slam τίτλο.

“Πάντα με ωθεί στα όρια. Νομίζω ότι κι εγώ κάνω το ίδιο σε αυτόν. Γι’αυτό δώσαμε έναν αξέχαστο τελικό στο Σινσινάτι. Ήταν ένα από τα καλύτερα, πιο συναρπαστικά και πιο δύσκολα ματς που έχω παίξει ποτέ. Γι’αυτό έπεσα στο έδαφος αμέσως μετά. Ένιωσα σαν να κέρδισα Grand Slam. Ήταν πολύ απαιτητικό σωματικά και πνευματικά και ήμουν εξαντλημένος τις επόμενες μέρες” είπε ο 36χρονος Σέρβος για την πρόσφατη αναμέτρηση με τον Αλκαράθ στο Σινσινάτι.

Μιλώντας για την επιστροφή του στη Νέα Υόρκη και στο Arthur Ashe, ο Νόλε είπε: “Αρχικά νιώθω ενθουσιασμένος που επιστρέφω γιατί είναι η μεγαλύτερη αρένα που έχουμε στο άθλημά μας, το μεγαλύτερο γήπεδο και σίγουρα η πιο διασκεδαστική, ηλεκτρική, συναρπαστική ατμόσφαιρα εκεί έξω στο τένις, παίζοντας το βράδυ στο Arthur Ashe, χωρίς αμφιβολία. Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που θα μπορέσω να παίξω το εναρκτήριο βράδυ τη Δευτέρα. Θα επιστρέψω και θα παίξω μπροστά στο πιο θορυβώδες κοινό που έχουμε στο άθλημα.

“Απλώς ανυπομονώ πολύ, πολύ για αυτό. Έχουν περάσει δύο χρόνια όταν έπαιξα τελευταία φορά εδώ και έχασα στον τελικό από τον Μεντβέντεφ, πηγαίνοντας για τα τέσσερα Slam σε ένα χρόνο. Δεν είχα καλή απόδοση εκείνη τη μέρα. Αλλά αυτό που ένιωσα από το πλήθος, αυτό το είδος σύνδεσης και αγάπης και υποστήριξης που μου έδωσαν σε όλο τον αγώνα αλλά και στην τελετή λήξης, ήταν κάτι που το κουβαλάω ακόμα στην καρδιά μου και αισθάνομαι ακόμα δονήσεις από εκείνη τη βραδιά”.

Ο Τζόκοβιτς θα ξεκινήσει τη Δευτέρα κόντρα στον 26χρονο Γάλλο, Νο86 στον κόσμο, Αλεξάντερ Μιούλερ, στο τελευταίο ματς του κεντρικού court.

 

US OPEN MEN’S DRAW | WOMEN’S DRAW | OOP (-7h)

 




tennis24.gr