Λίγοι, αν όχι κανένας, θα μπορούσαν να υποβληθούν σε επέμβαση στο γόνατο και μόλις τέσσερις εβδομάδες αργότερα να είναι έτοιμοι να παίξουν ένα Grand Slam.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς είναι ένας από αυτούς, αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά πως δεν πρόκειται για έναν απλό τενίστα.

Ο κάτοχος 7 τίτλων στο Wimbledon και Νο2 του ταμπλό, έδωσε μεγάλη μάχη με το χρόνο μετά τη μηνισκεκτομή στις 06 Ιουνίου και βγήκε νικητής αφού το όνομά του μπήκε στην κλήρωση του 3ου Grand Slam και την Τρίτη θα ξεκινήσει τις υποχρεώσεις του στο Λονδρέζικο Major, αντιμετωπίζοντας τον qualifier Τσέχο, Βιτ Κοπρίβα, Νο123 στον κόσμο.

Την Παρασκευή, ο Νόλε έδωσε τον πρώτο του αγώνα έστω και προπονητικό, μετά τον τραυματισμό του και την απόσυρση από τα προημιτελικά του Γαλλικού Όπεν, αντιμετωπίζοντας τον Ντανίλ Μεντβέντεφ στο Hurlingham Classic.

Ο Τζόκοβιτς όχι απλά κατάφερε να είναι ανταγωνιστικός αλλά κέρδισε 6-3, 6-4 τον Ρώσο στο φιλικό επίδειξης και έδειξε πανέτοιμος για την έναρξη του Wimbledon.

“Το διασκέδασα πολύ σήμερα. Δεν ένιωσα καθόλου πόνο και είμαι πολύ χαρούμενος γι’αυτό. Ήταν ένα σπουδαίο τεστ απέναντι σε έναν από τους καλύτερους στον κόσμο. Είχα παίξει κάποια προπονητικά σετ αλλά ήθελα πραγματικά να δοκιμάσω τον εαυτό μου. Το τεστ στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία κι αυτό με κάνει πολύ χαρούμενο.

Ήταν τρεις έντονες εβδομάδες μετά την εγχείρηση, ξοδεύοντας πολλές ώρες στην αποκατάσταση. Ήθελα πολύ να δώσω στον εαυτό μου την ευκαιρία να είναι στο Λονδίνο. Ο χειρούργος μου είναι εδώ και είναι ο MVP της ομάδας τις τελευταίες εβδομάδες. Θα το πάω μέρα με τη μέρα και θα δούμε που θα πάει” είπε αμέσως μετά ο 37χρονος υπεραθλητής.

 

Τα στιγμιότυπα της φιλικής νίκης του Τζόκοβιτς επί του Μεντβέντεφ

 

WIMBLEDON MEN’S SINGLES DRAW | DOUBLES | OOP (-2h)

 





tennis24.gr