O Νόβακ Τζόκοβιτς κατάφερε να κατακτήσει έναν από τους πιο δύσκολους τίτλους στην καριέρα του με τον Σέρβο να μένει με set και break πίσω ενώ στη συνέχεια έσβησε και championship-point του Κάρλος Αλκαράθ μέχρι να φτάσει στη νίκη στο 3ο set. 

Ωστόσο, αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Τζόκοβιτς φτάνει σε έναν τίτλο. Μάλιστα αυτή είναι η 2η φορά που το κάνει μέσα στη χρονιά μετά από τον περασμένο Ιανουάριο στην Αδελαΐδα απέναντι στον Σεμπάστιαν Κόρντα, ενώ με το χθεσινό έφτασε τους 4 συνολικά έχοντας σβήσει championship-point(s).

Σαγκάη (2012): Τα 5 σωσμένα championship-points κόντρα στον Μάρεϊ! 

Η πρώτη ήταν πριν από 11 χρόνια στον τελικό της Σαγκάη (2012) με τον Τζόκοβιτς να αντιμετωπίζει τον Άντι Μάρεϊ κατακτώντας τον τίτλο έχοντας σβήσει 5 championship-points! Ο Βρετανός, μετά την κατάκτηση του δραματικού 1ου set με 7-5, θα φτάσει στο πρώτο του championship-point στο 10ο game, όμως ο Τζόκοβιτς θα κρατηθεί ζωντανός κάνοντας ένα μεγάλο hold. 

Το set πήγε στο tie-break εκεί όπου ο Τζόκοβιτς έσωσε ακόμα 4 championship-points (6/4, 6/5, 8/7, 10/9), μέχρι να κάνει το καθοριστικό mini-break (12/11) για να κλείσει μετά το set (13/11) και στη συνέχεια με 6-3 ολοκληρώσει την ανατροπή μετά από 3 ώρες και 23 λεπτά παιχνίδι.

Wimbledon (2019): Έσβησε διπλό championship-point και νίκησε τον Φέντερερ

Ο επικός τελικός του 2019 στο Λονδίνο. Φέντερερ και Τζόκοβιτς δίνουν μεγάλη μάχη στο 5ο set για την κατάκτηση του Wimbledon. Με το τότε σύστημα αμέσως μετά το 6-6 στο 5ο set οι δύο φιναλίστ έπρεπε να κερδίσουν δύο games σερί για να φτάσουν στη νίκη. Αν δεν το κατάφεραν μέχρι το 12-12 τότε ο τίτλος θα κρίνονταν στο tie-break. 

Ο Φέντερερ καταφέρνει να “σπάσει” το service του Τζόκοβιτς και να πάρει προβάδισμα με 8-7 μέσα σε φρενίτιδα από το αγγλικό κοινό. Ο Ελβετός πήρε τις μπάλες στα χέρια του και προηγήθηκε με 40/15 έχοντας στη διάθεσή του 2 championship-points. Ωστόσο, ο Τζόκοβιτς κατάφερε όχι απλά να τα σβήσει, αλλά και με 4 σερί πόντους να πάρει πίσω το χαμένο του service. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Σέρβος λίγο αργότερα έσβησε 2 break-points παίρνοντας προβάδισμα με 12-11 με τον Φέντερερ αμέσως μετά να ισοφαρίζει σε 12-12. Ο Τζόκοβιτς έκανε ένα τέλειο tie-break και με 2 mini-breaks έκανε το 7/3 κατακτώντας τον τίτλο. 

Αδελαΐδα (2023): Έσωσε championship-point και πήρε τον τίτλο από τον Κόρντα

Λίγο πριν από το φετινό Australian Open o Τζόκοβιτς αγωνίστηκε στο τουρνουά της Αδελαΐδας εκεί όπου στον τελικό αντιμετώπισε τον Αμερικανό Σεμπάστιαν Κόρντα, ο οποίος μετά από ένα δραματικό 1ο set το οποίο κατέκτησε μετά από 7 set-points, στο 2ο set έφτασε ένα πόντο μακριά από τον τίτλο. 

Συγκεκριμένα στο 12ο game ο Αμερικανός προηγήθηκε με 30/40 όμως ο Τζόκοβιτς κατάφερε να το σβήσει και από εκεί και πέρα με ένα εξαιρετικό tie-break (7/3), αλλά κι ένα…κυνικό 3o set (6-4) κατάφερε να φτάσει στην ανατροπή σε ένα παιχνίδι που κράτησε 3 ώρες και 11 λεπτά. 




tennis24.gr