Ο Νόβακ Τζόκοβιτς έφτασε στο Μόντε Κάρλο με ρεκόρ 8-3 μέσα στη σεζόν, ενώ αυτή θα είναι η μόλις 2η φορά που ο Νο1 του κόσμου θα συμμετάσχει στο τουρνουά χωρίς να έχει κερδίσει κανέναν τίτλο νωρίτερα μέσα στη σεζόν. 

“Οι προσδοκίες μου δεν είναι υψηλές με τον τρόπο που έπαιξα μέχρι τώρα στα προηγούμενα τουρνουά, όπως επίσης και τα αποτελέσματα που έχω στο Μονακό τα προηγούμενα χρόνια δεν μου επιτρέπουν να έχω υψηλές προσδοκίες, επομένως τις κρατάω χαμηλά.”, είπε ο Τζόκοβιτς. 

“Στόχος για μένα είναι να χτίσω το παιχνίδι μου στα χωμάτινα courts και να προσπαθήσω να φτάσω ξανά στην κορυφή του επιπέδου μου. Για ορισμένους παίκτες, όπως εγώ, χρειάζεται λίγο περισσότερος χρόνος για να φτάσω στο πικ του τένις που μπορώ να παίξω.”

“Παλιότερα στο Μόντε Κάρλο τα πήγαινα πολύ καλύτερα. Κέρδισα τον τίτλο το 2013 και το 2015. Οι τελευταίες 5-6 χρονιές δεν ήταν το πετυχημένες, αλλά ελπίζω ότι αυτό μπορεί να αλλάξει. Μπαίνω σε κάθε τουρνουά με ενθουσιασμό και το ίδιο συμβαίνει και τώρα. Δεν αγωνίστηκα στο Μαϊάμι επομένως είχα χρόνο να προπονηθώ στο χώμα και να προσαρμόσω το σώμα και το παιχνίδι μου στη συγκεκριμένη επιφάνεια. Οπότε θα δούμε πώς θα πάει.”

“Πάντα μου αρέσει να παίζω στο Μόντε Κάρλο. Είναι το σπίτι μου εδώ και πολλά χρόνια. Και τα δύο παιδιά μου γεννήθηκαν στο Μόντε Κάρλο οπότε το θεωρώ ένα μέρος όπου περνάω αμέτρητες ώρες προπόνησης.”

Όσο για το πρόσφατο “διαζύγιο” με τον Γκόραν Ιβανίσεβιτς ο Σέρβος απάντησε: “Απλώς και οι δύο νιώσαμε ότι δώσαμε τα πάντα ο ένας στον άλλον και ήρθε η ώρα να προχωρήσουμε χωριστά. Είναι πολύ απλό. Παραμένει ένας από τους πιο πετυχημένους προπονητές στην ιστορία του αθλήματος κι αυτό που έχουμε κάνει δεν μπορεί να διαγραφεί. Τα αποτελέσματα μιλούν από μόνα τους. Παραμένει καλός φίλος για μένα και την οικογένειά μου.”

Ο Τζόκοβιτς δεν παρέλειψε να μιλήσει και για τον Ιταλό Γιάνικ Σίνερ τον οποίον αποθέωσε. “Ο Γιάνικ είναι αυτή τη στιγμή ο καλύτερος παίκτης του κόσμου. Έχει βελτιωθεί πολύ. Το service του, η κίνησή του, το πνευματικό παιχνίδι του. Έμαθε από τις εμπειρίες του και έγινε ένας σκληρός και μεγάλος παίκτης.”

Ο Τζόκοβιτς θα ξεκινήσει τις υποχρεώσεις του στο Μόντε Κάρλο κόντρα είτε στον Ρομάν Σαφιούλιν, είτε σε παίκτη από τα προκριματικά. 

MONTE CARLO MASTERS DRAW | DOUBLES | SCHEDULE (-1h)



tennis24.gr