Την επιθυμία του να έχει τη δυνατότητα να διεκδικήσει στις ΗΠΑ το calendar-Year Grand Slam εξέφρασε σε συνέντευξή του στο Tennis Channel ο Νόβακ Τζόκοβιτς, μία μέρα μετά την κατάκτηση του Roland Garros στο Παρίσι.

Ο 36χρονος Σέρβος, αλλά και κάτοχος των 23 Grand Slam, είπε πως το πρώτο βήμα είναι στο Wimbledon, που θα ήθελε πολύ να στεφθεί και εκεί πρωταθλητής, ενώ μετέπειτα αναφέρθηκε στο US Open, λέγοντας πως πριν 2 χρόνια έχασε την ευκαιρία για το καρέ, όμως τώρα και πάλι είναι στου δρόμου τα μισά για να το πετύχει.

Σχετικά με τον στόχο του calendar-Year Grand Slam, ο Τζόκοβιτς είπε: “Θα ήθελα πολύ να είχα μια ακόμα ευκαιρία να το πετύχω στη Νέα Υόρκη”.

“Θα ήθελα πολύ να κερδίσω το Wimbledon, ένα πολύ διαφορετικό “βουνό” για να το ανεβείς, αλλά το γεγονός ότι το έχω κερδίσει τα 4 τελευταία χρόνια μου δίνει μεγάλη αυτοπεποίθηση. Πάντα ήταν το τουρνουά των ονείρων μου”.

“Αν συμβεί αυτό, και αυτό είναι μεγάλο αν, τότε θα μου άρεσε να γράψω ιστορία στη Νέα Υόρκη. Δεν μπόρεσα να το κάνω πριν λίγα χρόνια κόντρα στον Medvedev, αλλά με την αγάπη που πήρα από το κοινό εκείνη τη μέρα, ένιωσα πολύ διαφορετικά. Η αγάπη που μου έδωσαν κυριάρχησε πάνω μου. Θέλω πολύ να επιστρέψω εκεί”.




tennis24.gr