Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε την προετοιμασία του για τον τελικό Κυπέλλου με τις Εσπερίδες με δύο εύστοχα σουτ από το κέντρου του γηπέδου! Το Gazzetta ήταν εκεί. Αποστολή στο Ηράκλειο: Μιχάλης Γκιουλένογλου.

Το τελετουργικό είναι απλό. Όλες οι παίκτριες του Παναθηναϊκού έχουν δικαίωμα να δοκιμάσουν την τύχη τους.

Ένα σουτ από το κέντρο. Όποια ή οποίες ευστοχήσουν κερδίζουν το μεγάλο δώρο. Υπάρχει κάτι μεγαλύτερο από την ικανοποίηση ενός εύστοχου σουτ από το κέντρο του γηπέδου;

Στην περίπτωση του Παναθηναϊκού, υπάρχει. Και είναι η κούπα του Κυπέλλου. Η διατήρηση των κεκτημένων από τον περσινό τελικό ξανά στην Κρήτη, αλλά όχι στο Ηράκλειο, αλλά στα Χανιά.

Δεν μπορουμε να γνωρίζουμε αν η διαδικασία των τριπόντων αποτελεί και κάποιο είδους οιωνών, αλλά η Μαργαρίτα Μπάτσιου (πρώτα) και η Τζίλιαν Αλέιν (μετά). Αμφότερες με τη χρήση του ταμπλό!

«Προσπαθούμε να το κάνουμε κάθε φορά πριν από ένα παιχνίδι. Η κόουτς αποφασίζει αν θέλει να δώσει στη νικήτρια πέντε ή δύο ευρώ. Τώρα το βραβείο ήταν 10 ευρώ. Είχαμε δύο νικήτριες, οπότε… Συνήθως, είτε έχουμε μία νικήτρια, είτε καμία», είπε η Τζασμίν Τζόουνς στο Gazzetta.

«Δεν θέλουμε να δείξουμε σημάδια υπεροψίας»

Στο ερώτημα αν το διπλό καλάθι από το κέντρο, αποτελεί έναν καλό οιωνό, ενόψει του τελικού με τις Εσπερίδες (Κυριακή, 18/2, 13:30), η γκαρντ του Παναθηναϊκού και κορυφαία σκόρερ της ομάδας αποκρίθηκε: «Ίσως να είναι ένας καλός οιωνός ενόψει του τελικού. Κάποιες φορές μπορεί να είναι, εξαρτάται από την ομαδική διάθεση. Και τώρα είμαστε σε καλή διάθεση. Θα είμαστε πολύ καλά αύριο».

Όσο για το ρόλο του φαβορί; «Δεν υπάρχει πίεση, θα το προσεγγίσουμε όπως κάθε άλλο ματς. Ξέρουμε τι διεκδικούμε, αλλά δεν θέλουμε να προσθέσουμε πίεση. Έχουμε παίξει με τις Εσπερίδες δύο φορές ήδη στη σεζόν (σ.σ.: με ισάριθμες νίκες), ξέρουμε ότι σε αυτό το ματς, όπου κρίνεται ένας τίτλος, όλα μπορούν να συμβούν. Δεν θέλουμε να βάλουμε πίεση, δεν θέλουμε να δείξουμε σημάδια υπεροψίας, νομίζοντας ότι χωρίς προσπάθεια θα κερδίσουμε το ματς».

Στο παρκέ, η Τζόουνς θα συναντήσει την καλή της φίλη και γκαρντ των Εσπερίδων, τη Σιέρα Μουρ. Το στοίχημα ανάμεσά τους δεν έχει κλειδώσει ακόμα, αλλά είναι στα.. σκαριά.

«Δεν έχουμε βάλει, αλλά ακούγεται ως καλή ιδέα. Είμαστε καλές φίλες, παίξαμε αντίπαλοι στο Μεξικό, έχουμε μία εξαιρετική σχέση μέσα και έξω από το γήπεδο», είπε η Τζόουνς.

Το μόνο σίγουρο είναι πως η Αμερικανίδα του Παναθηναϊκού δεν πρόκειται να δει διαφορετικά τον τελικό. «Προσεγγίζω κάθε ματς σαν να είναι το τελευταίο μου ματς. Ποτέ δεν ξέρεις τι πρόκειται να συμβεί στο τέλος της ημέρας. Θέλω να παίζω δυνατά σε κάθε ματς, κάθε φορά που βρίσκομαι στο παρκέ, χωρίς να με ενδιαφέρει ποιο ματς είναι. Είναι τελικός; Είναι το πρώτο της σεζόν; Είναι στο μέσο της; Δίνω τα πάντα», τόνισε.





gazzeta.gr