Ο Νέβεν Τζούρασεκ αγωνίστηκε για πρώτη φορά με τη φανέλα του Άρη και στις πρώτες εντυπώσεις του για την ομάδα εστίασε στην ποιότητα αλλά και στην ανάγκη βελτίωσης στο θέμα του σκοραρίσματος.

Ο Κροάτης εσωτερικός χαφ χρησιμοποιήθηκε στο δεύτερο ημίχρονο της φιλικής ήττας από την ΤΣΣΚΑ Σόφιας 1948. «Νομίζω ότι είχαμε καλές και κακές στιγμές στη διάρκεια του αγώνα αλλά αυτές είναι μέσα στο πρόγραμμα στο διάστημα της προετοιμασίας. Είχαμε τέσσερις-πέντε καλές ευκαιρίες για να σκοράρουμε κι αν το κάναμε όλα θα ήταν διαφορετικά. Έχουμε μπροστά μας δύο εβδομάδες για να βελτιωθούμε. Πιστεύω ότι πρέπει να εστιάσουμε πάνω στο γκολ. Ο αντίπαλος έκανε δύο ευκαιρίες και πέτυχε ισάριθμα γκολ. Πρέπει να βελτιωθούμε στο τελευταίο τέταρτο του γηπέδου», είπε αρχικά.

Σε ερώτηση για το αν η ομάδα του έχει την ποιότητα για να βελτιωθεί στο γκολ απάντησε ότι… «Πιστεύω ότι έχουμε ποιότητα. Έχω πάρει μέρος σε τρεις-τέσσερις προπονήσεις κι αυτό που βλέπω είναι ότι η ομάδα έχει ποιότητα», απάντησε.

Ο συνεργάτης του Τόλη Τερζή, Γιάννης Μαντζιαρίδης, μιλώντας (επίσης) στα κανάλια Novasports στάθηκε στη ανάγκη ουσιαστικής ενσωμάτωσης των νέων παικτών στην ομάδα. «Δεχθήκαμε δύο γκολ από δύο φάσεις του αντιπάλου και προφανώς πρέπει να δουλέψουμε. Μην ξεχνάμε ότι βρισκόμαστε σε περίοδο προτοιμασίας, δεν εστιάζουμε στο αποτέλεσμα και παράλληλα έχουμε να διαχειριστούμε το ότι νέοι παίκτες ενσωματώνονται στην ομάδα σχεδόν σε καθημερινή βάση. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να τους βοηθήσουμε σαν εγκλιματιστούν, σημαίνει νέα συστήματα και μην ξεχνάμε την επιβάρυνση όλων από τις συνεχείς προπονήσεις», είπε.

Σε ερώτηση για το αν η ομάδα θα είναι έτοιμη ενόψει του πρώτου επίσημου αγώνα στις 27 Ιουλίου απάντησε ότι… «αυτός είναι ο στόχος. Θέλουμε όμως να βάλουμε στην ομάδα τους νέους παίκτες το συντομότερο δυνατό. Είναι δεδομένο ότι χρειάζονται χρόνο, μην ξεχνάμε ότι έχουμε να κάνουμε και με διαφορετικές προπονητικές κουλτούρες». Ερωτηθείς για το ότι ο Άρης δεν σκόραρε στους δύο τελευταίους αγώνες, απάντησε ότι… «δουλεύουμε πάνω σ’ αυτόν τον τομέα αλλά η αλήθεια είναι ότι γι’ αρχή δώσαμε βαρύτητα σε άλλα κομμάτια και πλέον θα εστιάσουμε πάνω σ’ αυτό του γκολ».



gazzeta.gr