Κάρλος Αλκαράθ και Νόβακ Τζόκοβιτς είναι τα δύο μεγάλα φαβορί για το φετινό US Open με τον κάτοχο του τίτλου, αλλά και τον τρεις φορές πρωταθλητή της διοργάνωσης να έχουν βατό ξεκίνημα στο 4ο και τελευταίο major της σεζόν. 

Ο Ισπανός θα κάνει πρεμιέρα απέναντι στον Γερμανό Ντόμινικ Κέπφερ, ενώ σε περίπτωση που επιβεβαιώσει το ρόλο του φαβορί και περάσει στον 2ο γύρο τότε θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Λόιντ Χάρις και Γκουίντο Πέγια. 

Στον 3ο γύρο ο Νο1 του κόσμου θεωρητικά θα αντιμετωπίσει τον Βρετανό Ντάνιελ Έβανς, ενώ στη φάση των “16” είναι πολύ πιθανό να βρει μπροστά του ακόμα έναν Βρετανό, Κάμερον Νόρι, ενώ υποψηφιότητα βάζει και ο Θανάσης Κοκκινάκης. 

Στα προημιτελικά υπάρχει περίπτωση να δούμε την επανάληψη του περσινού επικού ημιτελικού με τον Αλκαράθ να αντιμετωπίζει τον Γιάνικ Σίνερ, ενώ ο δεύτερος υποψήφιος είναι ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ, με τον οποίον ο Αλκαράθ είχε συναντηθεί στα προημιτελικά του Roland Garros του 2022. 

Στα ημιτελικά κι αν ο Ισπανός περάσει, τότε είναι πιθανό να βρει απέναντι του τον Ντανιίλ Μεντβέντεφ (όπως και στα ημιτελικά του Wimbledon), αλλά και τον Αντρέι Ρούμπλεφ. 

Στο άλλο άκρο του ταμπλό ο Νόβακ Τζόκοβιτς θα ξεκινήσει την πορεία του κόντρα στον Γάλλο Αλεκσάνταρ Μίλερ, ενώ στον 2ο γύρο θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Ίθαν Κουίν και Μπερνάβες Θαπάτα Μιράγες. 

Στον 3ο γύρο αναμένεται να τον περιμένει ο συμπατριώτης του Λάσλο Τζέρε, ενώ στους “16” ελπίδες έχει ο Φελίξ Οζέρ Αλιασίμ ( αν και αρκετά ντεφορμέ φέτος) ενώ μπορεί να κάνει την έκπληξη είτε ο Αμερικανός Μακένζι ΜακΝτόναλντ, είτε ο Τσέχος και κακός δαίμονας του Σέρβου Γίρι Βέσελιν. 

Στα προημιτελικά ο Τζόκοβιτς θα βρεθεί λογικά και πάντα με βάση την κατάταξη, τον Στέφανο Τσιτσιπά, ενώ στα ημιτελικά οι δύο πιθανοί αντίπαλοι είναι ο Κάσπερ Ρουντ και ο Χόλγκερ Ρούνε. 





tennis24.gr