Ημέρα ημιτελικών στο ταμπλό των ανδρών είναι η Παρασκευή στη Νέα Υόρκη, εκεί όπου βρίσκονται για πρώτη φορά, μετά το 2011, οι 3 πρώτοι seeded του τουρνουά (Τζόκοβιτς, Μεντβέντεφ, Αλκαράθ), αλλά κι ένας unseeded παίκτης, οι οποίοι θα παλέψουν για τα δύο εισιτήρια του τελικού της Κυριακής. 

Επίσης αυτή θα είναι η πρώτη φορά μετά το 2018 (Τζόκοβτς, Ναδάλ, ντελ Πότρο) όπου στα ημιτελικά θα βρεθούν τρεις πρωταθλητές του US Open (Τζόκοβιτς, Μεντβέντεφ, Αλκαράθ). 

Ο πρώτος χρονικά ημιτελικός του Arthur Ashe θα ξεκινήσει στις 22:00 GR με τον Νόβακ Τζόκοβιτς να αντιμετωπίζει τον πρωτάρη σε ημιτελική φάση Grand Slam, Μπεν Σέλτον, στην πρώτη μεταξύ τους συνάντηση.

Ο Σέρβος ο οποίος θα προσπαθήσει να φτάσει στον 36ο Major τελικό στην καριέρα του και τον 10ο στο US Open (ισοφαρίζοντας τον Μπίλ Τίλντεν) έχει ρεκόρ 21-1 στους τελευταίους 22 ημιτελικούς με την τελευταία του ήττα να είναι από τον Ντόμινικ Τιμ το 2019 στο Roland Garros, θα αντιμετωπίσει τον παίκτη με τους περισσότερους άσους στο φετινό τουρνουά (76) και το νεαρότερο Αμερικανό που βρίσκεται στα ημιτελικά του US Open μετά τον Μάικλ Τσανγκ (1992). 

Ο Σέλτον είναι ο πρώτος unseeded παίκτης που φτάνει στην 4άδα του US Open μετά τον Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ (2019) και θέλει να γίνει οι πρώτος unseeded φιναλίστ μετά τον Μαρκ Φιλιππούση (1998). Θυμίζουμε ότι ο τελευταίος παίκτης που κατάφερε να κατακτήσει τον τίτλο ήταν ο Αντρέ Άγκασι το 1994. 

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς έχε παραμένει στο court 12 ώρες και 21 λεπτά με το μεγαλύτερο σε διάρκειας παιχνίδι του να είναι το 5σετο κόντρα στον Λάσλο Τζέρε (3 ώρες και 45 λεπτά) για τον 3ο γύρο του τουρνουά, ενώ ο Σέλτον έχει παραμένει 11 ώρες και 28 λεπτά, με την αναμέτρηση κόντρα στον Φράνσις Τιάφο στα προημιτελικά, να είναι η μεγαλύτερη σε διάρκεια (3 ώρες και 7 λεπτά). 

Η μάχη των δύο τελευταίων πρωταθλητών

Αμέσως μετά τον ημιτελικό του Τζόκοβιτς με τον Σέλτον θα ακολουθήσει ο δεύτερος χρονικά ημιτελικός (02:00 GR) με τον Κάρλος Αλκαράθ να κοντράρεται με τον Ντανιίλ Μεντβέντεφ μια αναμέτρηση δηλαδή στην οποία θα αγωνιστούν οι παίκτες που έχουν κατακτήσει τα τελευταία 2 χρόνια τον τίτλο στη Νέα Υόρκη. 

Ο 20χρονος Ισπανός βρίσκεται δύο νίκες μακριά από την υπεράσπιση του τίτλου του με τον τελευταίο παίκτη που το έχει κάνει να είναι ο Ρότζερ Φέντερ που κατέκτησε 5 τίτλους στη σειρά από το 2004 μέχρι το 2008. 

Ο Αλκαράθ μετράει 17-1 φέτος στα Grand Slams, αλλά και 24-1 μαζί με το περσινό US Open και με εξαίρεση το φετινό Australian Open στο οποίο και δεν αγωνίστηκε. Στη Νέα Υόρκη ο Νο1 του κόσμου μετράει μόλις έναν αποκλεισμό, στον προημιτελικό του 2021 από τον Φελίξ Οζερ Αλιασίμ, όπου υποχρεώθηκε να εγκαταλείψει λόγω τραυματισμού. 

Από την άλλη ο Μεντβέντεφ μετράει 4-2 σε ημιτελικούς Grand Slams, στοχεύει στον 3ο US Open τελικό (φιναλίστ 2019, πρωταθλητής 2021), μέσα στην τελευταία 5ετία, αλλά και στο 5ο συνολικά major τελικό. Τελευταία φορά που ο Ρώσος βρέθηκε σε τελικό Grand Slam ήταν στο Australian Open το 2022. 

Οι δύο παίκτες έχουν συναντηθεί στο παρελθόν ακόμα 3 φορές (δυο σε Grand Slam) με την πιο πρόσφατη να είναι αυτή στο φετινό Wimbledon και πάλι στον ημιτελικό, με τον Αλκαράθ να επικρατεί εύκολα στα 3 sets, ενώ φέτος έχουν βρεθεί και στον τελικό του Indian Wells όπου κι εκεί ο Ισπανός κέρδισε εύκολα στα 2 sets. 

O Αλκαράθ έχει παραμείνει συνολικά στο court για 11 ώρες και 6 λεπτά, με το μεγαλύτερης σε διάρκεια παιχνίδι του να είναι αυτό στον 3ο γύρο κόντρα στον Ντάνιελ Έβανς (3 ώρες και 11 λεπτά), στο μοναδικό ματς που έχασε set, ενώ ο Μεντβέντεφ έχει παραμείνει για 12 ώρες και 26 λεπτά με το παιχνίδι κόντρα στον Κρίστοφερ Ο’ Κόνελ στον 2ο γύρο να είναι το μεγαλύτερο σε διάρκεια (3 ώρες και 4 λεπτά).

US OPEN MEN’S SINGLES DRAW | WOMEN’S DRAW | OPP (-7h)




tennis24.gr