«Δεν θα μπορούσα να γεράσω σε μια ομάδα, είμαι πολύ ανυπόμονος»

Ο Ερνέστο πόσο έχει πιέσει τον Βαλβέρδε σε αυτή τη διαδρομή;

Όταν βρίσκεσαι σε αυτόν τον χώρο, όταν εμπλέκεσαι με τον έναν ή τον άλλον τρόπο σε μια δουλειά όπως είναι το ποδόσφαιρο, ξέρεις ότι στο τέλος της ημέρας αυτό που μετράει είναι το αποτέλεσμα. Ότι πρέπει να φέρεις αποτελέσματα… Από αυτή την άποψη, πρέπει να μάθεις να ζεις με την πίεση με φυσικό τρόπο.

Τι θα θέλατε να βάλει ο κόσμος πλάι στη φράση «ο Ερνέστο Βαλβέρδε είναι…»

Ασταμάτητη δράση στο live casino της Novibet

Θέλω να αφήνω καλές αναμνήσεις στις ομάδες που δουλεύω, πέρα από τα αποτελέσματα.

Έχετε καταλήξει αν ο Θεός σας έχει φερθεί καλά μέχρι τώρα;

Δεν είμαι τόσο πιστός, σίγουρα όμως δεν μπορώ να παραπονεθώ για την τύχη που είχα στη ζωή μου. Σε γενικές γραμμές, νομίζω πως ήμουν αρκετά τυχερός.

Από ποιο λάθος σας πήρατε το μεγαλύτερο μάθημα;

Δεν μπορώ να πω κάτι συγκεκριμένο… Έχω κάνει πολλά λάθη στη ζωή μου. Λάθη που με βοήθησαν να μεγαλώσω και να αποκτήσω αυτοπεποίθηση. Στο ποδόσφαιρο γίνονται συνεχώς λάθη όμως σε ό,τι αφορά τη μεγάλη εικόνα, δεν θεωρώ πως είναι σημαντικά.

Τι σας έχει κάνει περισσότερο έξαλλο όλα αυτά τα χρόνια;

Πολλά πράγματα. Η διαφθορά. Ο φθηνός λαϊκισμός. Η προδοσία. Η έλλειψη αφοσίωσης….

Θα θέλατε να γεράσετε σε μια ομάδα;

Δεν θα μπορούσα να το κάνω! Ξέρεις, είμαι πολύ ανυπόμονος σαν άνθρωπος. Δεν μπορώ να περάσω πολύ χρόνο στην ίδια ομάδα.

Ποιο είναι το χειρότερο πράγμα που έχει γραφτεί για εσάς;

Δεν έχω ιδέα, ούτε με νοιάζει.

Πως γίνεται κάποιος φίλος σας;

Υποθέτω με το να μοιραζόμαστε πράγματα. Στον κόσμο του ποδοσφαίρου γνωρίζεις ανθρώπους και αποκτάς φίλους που γίνονται σημαντικοί στη ζωή σου με το πέρασμα του χρόνου, επειδή ακριβώς έχεις περάσει πολλές στιγμές μαζί τους. Το ποδόσφαιρο ενώνει.

Ποιο περιστατικό σας καταδιώκει;

Δεν θυμάμαι κάποιο συγκεκριμένο.

Σαν παίκτης, για ποιον προπονητή πέφτατε στη φωτιά; Ποιος πήρε το 100% από εσάς;

Σχεδόν όλοι. Γενικώς, ήμουν εύκολος παίκτης για να συνεννοηθεί κανείς μαζί μου και να με πείσει. Μου άρεσε πολύ η προπόνηση. Απολάμβανα τις προπονήσεις και προσπαθούσα να τα δίνω όλα, με περισσότερη ή λιγότερη επιτυχία κάθε φορά.

Κάνετε όνειρα; Λίγο πριν από τα 60, ποιο είναι το μεγαλύτερο όνειρό σας;

Πλέον το όνειρό μου είναι να δω και να κάνω πράγματα που λόγω της δουλειάς μου, δεν μπορούσα να κάνω εδώ και πολύ καιρο.

Πως είναι να δουλεύει κανείς σε ένα κλαμπ και παράλληλα να ζει με έναν προβολέα διαρκώς πάνω του; Τι είναι πιο κουραστικό σε αυτή τη διαδικασία;

Από ένα σημείο και μετά, συνηθίζεις να είσαι στο επίκεντρο για πολλούς ανθρώπους. Για τους φιλάθλους, τους θαυμαστές και τους δημοσιογράφους. Στη δική μου περίπτωση, έχω πάντα στο μυαλό μου πως όλο αυτό είναι κάτι παροδικό. Ο φόρτος δουλειάς και η υπευθυνότητα είναι σημαντικά για έναν προπονητή. Είναι αγχωτικό, όμως δεν μπορώ να πω ότι είναι κουραστικόgazzeta.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

FACEBOOK - TWITTER