Από μικρή ηλικία έδωσε πολλές μάχες. Το ταλέντο του φάνηκε από νωρίς. Ένας αθλητής με πολλές φιλοδοξίες και όνειρα που δυστυχώς δεν κατάφερε να ολοκληρώσει..

Αδιευκρίνιστα παραμένουν τα αίτια και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή του ο 16χρονος πρωταθλητής πυγμαχίας Βασίλης Τόπαλος όταν στις 16 Δεκεμβρίου ένιωσε μια αδιαθεσία και πήγε στα αποδυτήρια του γυμναστηρίου όπου προπονούνταν και έπεσε κάτω.

Ήταν η κακία στιγμή, συνέβη κάτι άλλο πριν καταρρεύσει; Πόσο καταπονήθηκε ο νεαρός πρωταθλητής από τις έντονες προπονήσεις;

Ο πρώην πρωταθλητής και προπονητής πυγμαχίας Γιάννης Αϊδινιώτης μιλώντας στο MEGA, τόνισε ότι ο ταλαντούχος αθλητής μετά τους πανευρωπαϊκούς του Σεπτεμβρίου δεν θα έπρεπε να γυμνάζεται εντατικά, δεν θα έπρεπε να πηγαίνει σε οποιοδήποτε γυμναστήριο χωρίς τον προπονητή του.

«Εγώ αν ήμουν προπονητής του θα τον έστελνα διακοπές ένα μήνα, ούτε από γυμναστήριο να περνάει απέξω. Αφού βέβαια έκανε όλες τις εξετάσεις ιατρικές μετά από τέτοια καταπόνηση. Να βγάλεις έναν πρωταθλητή Ευρώπης που δεν έχεις βγάλει ποτέ και δεν τον φυλάς σαν κόρη οφθαλμού;», δήλωσε ο Γιάννης Αϊδινιώτης.

Ο έμπειρος προπονητής μίλησε για έγκλημα, εάν αποδειχτεί ότι ο νεαρός αθλητής συμμετείχε σε αγώνα προσομοίωσης το μοιραίο πρωινό της 16ης Δεκεμβρίου.

«Μπήκε στο θρόνο, θα πηγαίνει στα τσίρκα να μαλώνει και θα πηγαίνει στο κάθε σύλλογο να τον κάνουν τι; Με τους συλλόγους υπάρχουν άνθρωποι που παίζουν ξύλο, τον βλέπουν τώρα α! ήρθε εδώ κάτσε να τον ταπεινώσουμε. Υπάρχει και αυτό. Και αν δεν είναι ο προπονητής έμπειρος να τον φρενάρει, τι γίνεται; Δεν έχω δει μέχρι τώρα αθλητή να μπαίνει στο μπάνιο και είμαι 64 χρονών, δεν έχω δει κανένα να πέφτει», δήλωσε.

Οι νέες καταθέσεις και οι συμπληρωματικές που αναμένεται να πάρει η αστυνομία τα επόμενα 24ωρα από όσους ήταν στο γυμναστήριο το μοιραίο πρωινό αλλά και τα νέα ευρήματα της ιατροδικαστικής εξέτασης – νεκροτομής θα δείξουν αν το οξύ υποσκληρίδιο αιμάτωμα στο κεφάλι του 16χρονου Βασίλη δικαιολογείται από την πτώση μέσα στο μπάνιο ή όχι..megatv.com