Πολλά είναι ακόμη τα αναπάντητα ερωτήματα γύρω από τον αιφνίδιο θάνατο, του νεαρού πυγμάχου, Βασίλη Τόπαλου. Στην εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι!» μίλησε ο προπονητής και ιδιοκτήτης του γυμναστηρίου, Νίκος Γιδάκος, όπου συνέβη το μοιραίο, αλλά και ο δικηγόρος του, Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης.

Αρχικά ο δικηγόρος επισήμανε πως αρχικά ερευνώνται τα αίτια του λιποθυμικού επεισοδίου. «Είμαστε σε αναμονή της ιατροδικαστικής έκθεσης και της νεκροτομής για να δούμε ακριβώς τα ευρήματα. Επιπλέον στοιχεία είναι και οι ιατρικές εξετάσεις της ημέρας του τραυματισμού του άτυχου νέου και φυσικά και οι τοξικολογικές εκείνης της ημέρας» συμπλήρωσε ο δικηγόρος.

Σε ό,τι αφορά τις καταθέσεις όσων ήταν στο γυμναστήριο εκείνη την ημέρα, ο δικηγόρος αποκάλυψε πως υπάρχει μία ταύτιση μεταξύ της κατάθεσης του πατέρα και του προπονητή.

Ερωτώμενος  ο κ. Παπαϊωαννίδης για την παρουσία ιατρού στο γυμναστήριο, απάντησε πως δεν υπήρχε εκείνη την ημέρα γιατί δεν διεξήχθησαν αγώνες. Ξεκαθάρισε επίσης πως ουδέποτε ο 16χρονος αγωνίστηκε με έναν κατά 10 χρόνια μεγαλύτερό του αθλητή, όπως ακούγεται τις τελευταίες ημέρες.

Τι δήλωσε ο προπονητής, Νίκος Γιδάκος

Στην εκπομπή μίλησε και ο προπονητής και ιδιοκτήτης του γυμναστηρίου, Νίκος Γιδάκος, ο οποίος ήταν παρών στην τελευταία προπόνηση του 16χρονου πυγμάχου. Και ο ίδιος ξεκαθάρισε πως κατά τη διάρκεια της προπόνησης δεν έγινε η τακτική του sparring (εικονική μάχη).

«Κάναμε στόχους, κάναμε κάποιες ταχύτητες και στο τέλος κάναμε κάποια τακτική» είπε ο κ. Γιδάκος.

Και συνέχισε: «Κάποια στιγμή σφύριξα για το time, την ξεκούραση των αθλητών και κάποια στιγμή ο Βασίλης κατευθύνθηκε προς τις τουαλέτες. Αυτό ακριβώς είδανε εμένα τα μάτια μου».

Ξεκαθάρισε πως δεν ισχύουν οι πληροφορίες που θέλουν τον 16χρονο να είχε πάει μία μέρα πριν στο γυμναστήριο και να είχε κάνει σκληρή προπόνηση.

Αναφορικά με τον Γεωργιανό αθλητή, ο προπονητής δήλωσε πως δεν έχει τέτοιον αθλητή στο γυμναστήριό του, κάτι που μπορεί να το επιβεβαιώσει και η αθλητική ομοσπονδία.

«Αυτός ο Γεωργιανός που λένε και ακούγεται όλη την ώρα, είναι ένα παιδί το οποίο είναι 56 κιλά και έχει 11 αγώνες. Και πέρυσι η Ομοσπονδία δεν τον άφησε να παίξει, επειδή ακριβώς είχε πολύ λίγους αγώνες» προσέθεσε.

Στην ερώτηση γιατί δεν ενημέρωσαν εγκαίρως την Ομοσπονδία Πυγμαχίας για τον τραυματισμό του αθλητή απάντησε: «Την Ομοσπονδία όχι, για ποιον λόγο να την ενημερώσουμε; Δεν γίνεται κάτι τέτοιο. Δεν έχουμε κάποια επαφή και γενικά εγώ δεν έχω και τις καλύτερες επαφές με την Ομοσπονδία…η ίδια με τιμωρεί εδώ και 2 χρόνια για κάποιους λόγους που δεν γνωρίζω».

Σχετικά με τις κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που αποκάλυψε η ιατροδικαστική έκθεση ο κ. Γιδάκος είπε πως δεν πιστεύει να προκλήθηκαν όλα αυτά από την πυγμαχία.

«Εγώ δεν μπορώ να γνωρίζω γιατί κατά τη διάρκεια της προπόνησης ήταν όλα φυσιολογικά» κατέληξε.megatv.com