Ο Frederic Vasseur θεωρεί ότι ο Antonio Giovinazzi αρχίζει να εδραιώνεται στην ομάδα της Alfa Romeo, καθώς ο Ιταλός έχει αλλάξει την προσέγγισή του στους αγώνες και δεν χρειάζεται πλέον να έχει ως αναφορά την απόδοση του team-mate του, Kimi Raikkonen.

Ο Ιταλός, μετά από δύο δύσκολες σε γενικές γραμμές σεζόν το 2019 και το 2020, δείχνει φέτος να έχει βελτιωθεί αισθητά σε απόδοση ήδη από τους πρώτους αγώνες, όντας ταχύτερος του πιο έμπειρου team-mate του. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Giovinazzi ηγείται του Raikkonen 4-1 στις κατατακτήριες του 2021, σε μία σεζόν που πρέπει να αποδείξει ότι αξίζει την θέση του στην Formula 1 μακροπρόθεσμα.

Μιλώντας στην ιταλική έκδοση του Motorsport.com, ο Frederic Vassuer δήλωσε ικανοποιημένος από τις προσπάθειες του Ιταλού οδηγού την φετινή σεζόν, τονίζοντας ότι η βελτίωση που δείχνει του επιτρέπει να ηγηθεί της ομάδας στην περίπτωση που ο Kimi Raikkonen αποφασίσει να αποσυρθεί στο τέλος της χρονιάς.

“Το πιστεύω, επειδή τα σχόλια και τα δεδομένα του Antonio για το μονοθέσιο είναι αρκετά σταθερά”, δήλωσε ο Vasseur, απαντώντας στην ερώτηση για το αν ο Ιταλός μπορεί να ηγηθεί της ομάδας.

“Πιθανώς ένα από τα προβλήματα που είχε στο παρελθόν ήταν ότι ήταν πολύ επικεντρωμένος στον Kimi ως αναφορά, ενώ έπρεπε να επικεντρωθεί στον εαυτό του. Νομίζω ότι η μεγάλη αλλαγή που έκανε τους τελευταίους 12 μήνες είναι ότι αποφάσισε να επικεντρωθεί στον εαυτό του. Και έκανε αυτήν την αλλαγή προσέγγισης”.

Power June στα Virtuals+ με Σούπερ Προσφορά* στο Virtual Μπάσκετ της Playtech!

“Δεν είναι εύκολο, γιατί πολύ συχνά το πρώτο σημείο αναφοράς είναι ο team-mate σου, ενώ τώρα βρίσκει τη δική του θέση στην ομάδα. Και αυτό είναι επίσης σημαντικό για εμάς.”

“Σαφώς έκανε ένα βήμα μπροστά σε σχέση με πέρυσι, αλλά ήταν ήδη έτσι στο δεύτερο κομμάτι του 2020. Αν το δείτε, ήταν καλός στις κατατακτήριες εκτός από την Imola, όπου είχε ένα πρόβλημα (με τον Mazepin). Αλλά στις υπόλοιπες κατατακτήριες ήταν ο επικεφαλής της ομάδας. Και είναι σημαντικό για εμάς να έχουμε τη σταθερότητα – όπως είπαμε προηγουμένως, νομίζω ότι ο Antonio μεγαλώνει και βελτιώνεται”, είπε.

“Ήταν λίγο…. δεν ξέρω αν άτυχος είναι η σωστή λέξη, αλλά είχαμε πάρα πολλά ζητήματα κατά τη διάρκεια του αγώνα για να κερδίσουμε βαθμούς, αλλά τουλάχιστον ο ρυθμός υπήρχε. Και το πιο σημαντικό είναι ότι έχουμε 23 αγώνες, και αν ο ρυθμός υπάρχει θα κερδίσουμε βαθμούς. Ο Antonio κάνει καλή δουλειά”, συμπλήρωσε ο Γάλλος.ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

FACEBOOK - TWITTER