Ο Βασίλης Βενέτης, αντιπρόεδρος της Νίκης Βόλου, μίλησε για τα όσα συνέβησαν και οδήγησαν στη διακοπή του ντέρμπι με την ΑΕΛ.

Τη θέση της Νίκης Βόλου για τα όσα συνέβησαν σήμερα (7/4) στο Πανθεσσαλικό και οδήγησαν στη διακοπή λόγω επεισοδίων της αναμέτρησης των «μπλε» με την ΑΕΛ εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της ομάδας Βασίλης Βενέτης, στο Blue Heart FM. «Εισήλθαν διά της βίας οι οπαδοί της ΑΕΛ που ταξίδεψαν οργανωμένα στον Βόλο. Βέβαια, η δική μας αντίδραση ήταν κακή σ’ αυτό που έγινε με αποτέλεσμα τη διακοπή του αγώνα. Αναζητούμε ποια μέτρα έπρεπε η αστυνομία να είχε πάρει και δεν πήρε, όμως κι εμείς θα πρέπει να γίνουμε πιο προσεκτικοί και να μας γίνει μάθημα. Δεν πρέπει να τσιμπάμε σε προκλήσεις, γιατί αυτό που έγινε σήμερα ήταν όντως μία πρόκληση, μία οργανωμένη μετακίνηση ενώ δεν επιτρεπόταν να γίνει. Μας ενδιαφέρει τώρα να δούμε τι γράφτηκε στο φύλλο αγώνα, τι έχει γράψει ο παρατηρητής και τι έχει γράψει η αστυνομία», είπε αρχικά.

Υστερα ρωτήθηκε για τα όσα υποστήριξε ο Αχιλλέας Νταβέλης, ισχυρός άνδρας των «βυσσινί». «Αλλα μας έλεγαν μπροστά και άλλα λένε τώρα στις ανακοινώσεις. Υπάρχουν βίντεο που δείχνουν τον τρόπο που μπήκαν στο γήπεδο. Μία μεμονωμένη μετακίνηση οπαδών που ζητήθηκε να μπουν και να είναι προστατευμένα και ξαφνικά να βλέπεις να μπαίνουν 100 άτομα. Πώς είναι μεμονωμένη και γίνεται μαζική είσοδος 100 ατόμων στο 40ο λεπτό. Γιατί δεν μπήκαν στο 1ο λεπτό. Αυτά τα παραμύθια να τελειώσουν. Ακούγεται ότι δώσαμε εμείς εισιτήρια από πριν. Δεν υπάρχουν αυτά. Δεν χωράνε σε καμία λογική αυτές οι αναφορές. Δεν θέλουμε εμείς να προστατεύσουμε την ομάδα μας, να προστατεύσουμε την έδρα μας; Η ομάδα μας τώρα κινδυνεύει με μεγάλη τιμωρία. Παρότι αντιδράσαμε με κακό τρόπο, το δίκιο είναι πάλι με το μέρος μας, γιατί έγινε μαζική είσοδος οπαδών ενώ δεν επιτρέπονταν. Δυστυχώς αυτά κρίνονται σ’ ένα γραφείο, στον Αθλητικό Δικαστή, όπου φτάσει η υπόθεση. Οι καταθέσεις των διαιτητών, των παρατηρητών και της Αστυνομίας θα κρίνουν την τύχη του αγώνα. Το τι ακριβώς γράφτηκε θα μας αποσταλεί σύντομα.
Θα πρέπει να σταματήσει αυτή η παραφιλολογία. Εκεί ήμασταν με τον Αλέξη και προσπαθήσαμε να αποτρέψουμε κάθε επεισόδιο. Κακή αντίδραση και λάθος χειρισμούς είχαμε και από την Αστυνομία. Προσωπικά στο ημίχρονο ζήτησα από τον Αστυνομικό Διευθυντή να απομακρυνθούν οι οπαδοί της ΑΕΛ. Φαινόταν ότι ήταν μία εστία που «μύριζε» επεισόδια. Βέβαια κι εμείς δεν έπρεπε να αντιδράσουμε στις προκλήσεις. Η Αστυνομία απάντησε πως δεν μπορούσαν να τους βγάλουν. Καταφέραμε κι εκκενώσαμε εμείς από την πλευρά μας το γήπεδο και δεν έβγαιναν οι 100 οπαδοί της ΑΕΛ. Κάπου σταματάει η λογική σε όλα αυτά».

Στη συνέχεια σχολίασε πως «τους παίκτες δεν τους ακούμπησε κανείς. Υπήρχαν χίλιοι τρόποι να συνεχιστεί το παιχνίδι. Ο πιο εύκολος τρόπος ήταν η απομάκρυνση των οπαδών της ΑΕΛ, που δεν έγινε. Ομως όταν πας σ’ ένα γραφείο με συγκεκριμένες εκθέσεις, τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Ολοι γνωρίζουν σε τι περιβάλλον βρισκόμαστε και πόσοι θέλουν να το εκμεταλλευτούν αυτό ώστε να συνεχιστεί αυτό που γίνεται με την ομάδα μας. Πρέπει όμως να εκπαιδευτούμε κι εμείς να μην αντιδράμε σ’ αυτά τα πράγματα».

Κλείνοντας «απάντησε» σε όσους προεξοφλούν την τιμωρία της Νίκης. «Ο καθένας θα προσπαθήσει να το διασφαλίσει τα συμφέροντά του, όπως νομίζει. Αλλα μας έλεγαν στα αποδυτήρια και είδαμε άλλου είδους ανακοινώσεις. Υπήρχε το αίσθημα της αδικίας από την πλευρά των φιλάθλων μας, γιατί στον πρώτο γύρο δεν πήγε κανένας οπαδός μας στο Αλκαζάρ. Εχουν γίνει μεγάλες διακρίσεις όσον αφορά τη συμπεριφορά απέναντι στους φιλάθλους της Νίκης. Ομως στο διαταύτα ποιος την πληρώνει; Εμείς. Η ομάδα καλείται να πληρώσει το μάρμαρο. Αγωνιστικά ήμουν σίγουρος πως θα το γυρίζαμε το παιχνίδι. Θα μπορούσε να είναι 3-0 και έγινε 1-2. Ημουν σίγουρος, βάσει της εικόνας, ότι θα το γυρίζαμε το παιχνίδι».gazzeta.gr