Αστυνομικοί, εισαγγελέας και ανακριτής που ήταν παρόντες στην αναπαράσταση, «πάγωσαν» όταν την άκουσαν να παραδέχεται για πρώτη φορά ότι πράγματι η ίδια  έριξε το παιδί στο ποτάμι, πιστεύοντας ότι δε θα πεθάνει και ότι κάποιος θα το σώσει.

«Δεν είχα πρόθεση να το σκοτώσω»

Μετά από μία εβδομάδα, η 29χρονη ομολόγησε ότι πέταξε το 11 μηνών κοριτσάκι της στα παγωμένα νερά του Αλιάκμονα, δίχως να δώσει όμως εξήγηση. Μέχρι πρότινος υποστήριζε ότι το μωρό διέφυγε της προσοχής της, μπουσούλησε και έπεσε στο ποτάμι.

Το πρωί της Δευτέρας συνοδεία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων, η προφυλακισμένη μητέρα οδηγήθηκε στο σημείο της τραγωδίας. Την περίμεναν εισαγγελέας και ανακριτής για να αρχίσει η αναπαράσταση στο φράγμα του ποταμού, εκεί όπου το βρέφος ξεψύχησε αβοήθητο.

«Εγώ έριξα το παιδί μου στα νερά του Αλιάκμονα. Αλλά δεν είχα πρόθεση να το σκοτώσω. Δεν είχα σκοπό να πεθάνει. Νόμιζα ότι κάποιος θα το δει και θα το σώσει. Δεν πιστεύω ότι το παιδί μου πέθανε. Μου λένε όλοι ψέματα. Το παιδί μου ζει».

Από την 29χρονη ζητήθηκε να περιγράψει βήμα – βήμα τα όσα έγιναν το μεσημέρι της παραμονής της Πρωτοχρονιάς. Από την στιγμή που έφτασε στο φράγμα του Αλιάκμονα και κατέβηκε από το ταξί, τη διαδρομή της με τα πόδια πάνω στο φράγμα, το σημείο όπου πέταξε το κοριτσάκι της στα παγωμένα νερά του ποταμού και στη συνέχει το πώς έφυγε εγκαταλείποντας το ίδιο της παιδί.

Ασταμάτητη δράση στο live casino της Novibet

Η αναπαράσταση και η αυτοψία στον χώρο κρίθηκαν απαραίτητες καθώς οι κάμερες ασφαλείας στο φράγμα δε λειτουργούν λόγω βλάβης, με συνέπεια οι κινήσεις της μητέρας να μην έχουν καταγραφεί. Η 28χρονη, επί μία ώρα και 40 λεπτά, περιέγραφε στις Αρχές τα όσα έγιναν.

Αύριο η ψυχιατρική εξέταση

Κάμερες όμως, είχαν «συλλάβει» τη μητέρα, λίγα λεπτά αφ’ ότου είχε πετάξει το παιδί από το φράγμα. Όταν την άφησε το ταξί στο κέντρο της Βέροιας, έξω από τα ΚΤΕΛ.

Η καθ’ ομολογίαν παιδοκτόνος φαίνεται να μπαίνει στο πρακτορείο των λεωφορείων και να συνομιλεί με έναν υπάλληλο, ύστερα να βγαίνει και να κατευθύνεται ελάχιστα μέτρα πιο κάτω, σ’ ένα πρακτορείο ΟΠΑΠ. Μοιάζει ατάραχη, σαν να μη συμβαίνει τίποτα.

Τρεις ώρες νωρίτερα, άλλη κάμερα ασφαλείας κατέγραψε την 29χρονη για τελευταία φορά με το παιδί στην αγκαλιά, να κατευθύνεται σε πιάτσα ταξί για να μεταφερθεί εν τέλει στο φράγμα και να πετάξει, όπως ομολόγησε σήμερα, το κοριτσάκι στο νερό.

Η ψυχιατρική εξέταση της 28χρονης θα πραγματοποιηθεί αύριο στη Θεσσαλονίκη.

megatv.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

FACEBOOK - TWITTER