Ξέχωρα από το αγωνιστικό πρεστίζ που προσδίδει σε μία ομάδα η συμμετοχή της στη Super League 1, υπάρχει και ο οικονομικός παράγοντας που είναι εξίσου σημαντικός και προβάλει εκ διαμέτρου αντίθετος μεταξύ της μεγάλης κατηγορίας και της Super League 2.

Βέροια vs Λαμία απόψε (11/6) πράξη πρώτη και οι δύο ομάδες θα «μονομαχήσουν» σε μίνιμουμ 180 αγωνιστικά λεπτά για μία θέση στη Super League 1 της επόμενης σεζόν, αφού σε μερικές ημέρες θα ακολουθήσει η ρεβάνς του «Αθανάσιος Διάκος».

Μία ενδεχόμενη άνοδος για τη «βασίλισσα» ή μία πιθανή παραμονή για τη δεύτερη δεν θα προσφέρει μόνο πρεστίζ, αίγλη και φυσικά την εύλογη ικανοποίηση σε αγωνιστικό επίπεδο για την κερδισμένο των μπαράζ, αλλά σε μεγάλο βαθμό θα αλλάξει και το οικονομικό της status quo, αν και αμφότερες δεν αντιμετωπίζουν, ελέω των διοικήσεών τους, αντίστοιχο πρόβλημα ή θέμα. Ομως τα έσοδα μεταξύ των δύο κατηγοριών, της SL1 και της SL2 δηλαδή, προβάλουν ως… μέρα με τη νύχτα και επί της ουσίας «αναγκάζουν» όποιον ασχολείται σοβαρά με τη δεύτερη να βάζει κάθε χρόνο… βαθιά το χέρι στην τσέπη, όπως συμβαίνει στην περίπτωση της Βέροιας.

Ας τα δούμε, με την υποσημείωση πάντα πως πρόκειται για ενδεικτικά ποσά της φετινής αγωνιστικής περιόδου και αφορούν τους πλην Big-5, χωρίς όμως να απέχουν ιδιαίτερα από την πραγματικότητα.

Ασταμάτητη δράση στο live casino της Novibet

Εδώ θα πρέπει να έχουμε κατά νου πως ένα club για να λειτουργεί με τα βασικά (ΙΚΑ, εφορία, παίκτες μόνο με μισθό, ιατρικά, προετοιμασία, λοιπά έξοδα κτλ) χρειάζεται περίπου 1,1 εκατομμύρια ευρώ, ανεξαρτήτως κατηγορίας.

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
SL1
: 1.6000.000
SL2: 70.000

ΜΠΟΝΟΥΣ ΘΕΣΗΣ
SL1: 100.000
SL2: 90.000*
*Αφορά τους πρωταθλητές των ομίλων.

ΛΟΙΠΑ ΠΑΓΙΑ ΕΣΟΔΑ
SL1: 1.400.000
SL2: 300.000

ΧΟΡΗΓΙΕΣ (φανέλα, γήπεδο κτλ)
SL1: 300.000**
SL2: 100.000**
**Τα ποσά διαφέρουν σε κάθε ομάδα με γνώμονα την απήχηση/δυναμική του εκάστοτε club αλλά είναι ένας μέσος όρος.

ΣΥΝΟΛΟ
SL1
: 3.400.000
SL2: 560.000

Από τα παραπάνω γίνεται εύκολα αντιληπτό πως μία εκ των μικρομεσαίων ομάδων της SL1 έχει περίπου επτά φορές περισσότερα «κλειδωμένα» έσοδα από την εκάστοτε πρωταθλήτρια της SL2 και ενδεχόμενη άνοδος κάποιας από τη δεύτερη κατηγορία στα σαλόνια… εκτινάζει/διαφοροποιεί τα οικονομικά της δεδομένα. Αυτόματα το αποψινό παιχνίδι αλλά και η ρεβάνς που θα ακολουθήσει δεν… μένει μόνο στο «καθαρά» αγωνιστικό σκέλος.gazzeta.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

FACEBOOK - TWITTER