Ο τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1, Sebastian Vettel, τόνισε ότι οι μικρότερες κατηγορίες του σπορ πρέπει να γίνουν πιο προσιτές οικονομικά ώστε περισσότεροι οδηγοί να έχουν τη δυνατότητα να ανελιχθούν, καθώς πλέον η κατάσταση έχει γίνει πολύ δύσκολη και οι ευκαιρίες είναι ελάχιστες για όσους δεν έχουν μεγάλη οικονομική υποστήριξη.

Αν και ο μηχανοκίνητος αθλητισμός δεν ήταν ποτέ ιδιαίτερα προσιτός σε όσους δεν είχαν μεγάλη οικονομική επιφάνεια, η αλήθεια είναι ότι η κατάσταση τα τελευταία χρόνια έχει γίνει ακόμη πιο δύσκολη, κάτι που φαίνεται ήδη από τα καρτ. Ως εκ τούτου είναι σχεδόν αδύνατο για κάποιον “κοινό θνητό” να επιδιώξει καριέρα στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, με αποτέλεσμα πολλά πιθανά μεγάλα ταλέντα να μένουν στην αφάνεια.

Μιλώντας για την κατάσταση, ο Γερμανός οδηγός της Aston Martin τόνισε ότι πρέπει να γίνουν άμεσα αλλαγές ώστε το άθλημα να γίνει πιο προσιτό σε περισσότερους, ενώ αντίστοιχη γνώμη έχουν πρόσφατα εκφράσει και οι Lewis Hamilton και Toto Wolff.

“Αν ήθελα να ξεκινήσω από μια οικογένεια εργατικής τάξης, θα ήταν αδύνατο να είμαι εδώ σήμερα, επειδή τα άλλα παιδιά θα είχαν πολύ περισσότερα χρήματα”, είπε ο Vettel.

“Πρέπει να εργαστούμε για να το αλλάξουμε αυτό και να κάνουμε το άθλημα πιο προσιτό, για τους πλούσιους αλλά και για τα άτομα με πιο ταπεινή καταγωγή. Δεν υπάρχει γρήγορη λύση, αλλά τελικά, το κόστος είναι πάρα πολύ υψηλό. Με κάθε ειλικρίνεια, αν κοιτάξω πίσω στον καιρό που ξεκίνησα την καριέρα μου, το κόστος ήταν χαμηλότερο, αλλά ήταν και πάλι υψηλό”.

Ίντερ – Μπαρτσελόνα με σούπερ ενισχυμένη απόδοση στον Ντεμπελέ!

“Εγώ ήμουν πολύ τυχερός, καθώς είχα την υποστήριξη του κ.Gerhard Noack, ο οποίος ήταν ο ίδιος άνδρας που στήριξε τον Michael Schumacher όταν ξεκίνησε, περίπου 20 χρόνια πριν από εμένα. Ήταν ήδη πολύ, πολύ ακριβά τότε, οπότε νομίζω ότι ο Michael χρειαζόταν βοήθεια, όπως και εγώ, καθώς τα χρήματα ήταν πολλά”.

“Νομίζω ότι την πρώτη σεζόν που κάναμε στα junior kart, καταφέραμε να την κάνουμε ως τα μέσα μόνοι μας και στη συνέχεια ήμασταν πολύ τυχεροί που βρήκαμε ανθρώπους που μας υποστήριξαν και μας βοήθησαν. Νομίζω ότι από τότε ο κόσμος έχει αλλάξει, όπως και οι χορηγίες. Και μάλλον η ετοιμότητα να επενδύσει κανείς χρήματα σε νέους οδηγούς και στα μηχανοκίνητα σπορ έχει αλλάξει επίσης. Έτσι, εν συντομία, ήταν πάντα δύσκολο”.

“Δεν νομίζω ότι θα βρεθεί άμεσα λύση, αλλά υπάρχουν ορισμένα πράγματα που θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν για να κάνουν το άθλημα πιο προσβάσιμο για όλους. Είναι ένα ακριβό χόμπι, ανεξάρτητα από την οπτική που το κοιτάς. Αλλά σίγουρα το πράγμα έχει ξεφύγει ​​τα τελευταία χρόνια και έχει γίνει πάρα πολύ ακριβό”, τόνισε ο Γερμανός.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

FACEBOOK - TWITTER