Πολύ ανακουφισμένος δηλώνει ο Vettel  με την έκβαση των δύο ατυχημάτων που συνέβησαν στο GP του Αζερμπαϊτζάν. Τα κλαταρίσματα πρώτα του Stroll και στη συνέχεια του Verstappen έγιναν σε σημείο όπου η ταχύτητα που αναπτύσσεται είναι υψηλή. Και οι δύο οδηγοί δεν είχαν κάποιο τραυματισμό. Όμως ο Vettel φοβόταν ότι η κατάληξη  θα μπορούσε να ήταν πολύ χειρότερη εάν κάποιο από τα περιστατικά συνέβαινε στην είσοδο του pit- lane.

«Νομίζω ότι και οι δύο, ο Lance και ο Max, ήταν πραγματικά τυχεροί», δήλωσε ο Vettel . «Εάν αυτό συμβεί στην είσοδο των pits, εξετάζουμε ένα διαφορετικό συμβάν».

«Νομίζω ότι ήμασταν τυχεροί και με τα δύο περιστατικά. Αλλά σίγουρα αυτό δεν πρέπει να συμβεί ξανά».

Και ο Lando Norris ο οποίος στο qualyfying δέχτηκε 3 θέσεις ποινή επειδή επέλεξε να μην εισέλθει στο pit lane με υψηλή ταχύτητα, όταν στο Q3 βγήκε κόκκινη σημαία θεωρεί πως το σημείο δεν είναι καθόλου ασφαλές. 

«Δεν ξέρω αν μπορούν να μετακινήσουν τη μπαριέρα προς τα αριστερά ώστε να υπάρχει περισσότερος χώρος για να μπαίνεις στο pit lane ή κάτι τέτοιο», δήλωσε ο οδηγός της McLaren.

«Αλλά αν κάτι δεν αλλάξει ριζικά, δεν νομίζω ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι να γίνει 100% ασφαλές».

«Πάντα υπάρχει κάτι που δεν θα είναι τέλειο. Δεν νομίζω ότι είναι πρόβλημα, δεν νομίζω ότι πρέπει να αλλάξουν πολλά, για να είμαι ειλικρινής. Αλλά δεν είμαι ο κατάλληλος για να σκέφτομαι τέτοια πράγματα, δεν είναι δουλειά μου.»
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

FACEBOOK - TWITTER