Ο ίδιος γνώριζε ότι το μπάσκετ του αγγίζει το όριο ενός πολυτιμότερου παίκτη. Δεν είναι τυχαίο ότι κατά τη διάρκεια της σεζόν αναδείχθηκε πέντε φορές MVP της αγωνιστικής (τις περισσότερες ανάμεσα στους συναδέλφους του) και άλλες δύο του μήνα (για το Νοέμβριο και τον Φεβρουάριο).

Οι αδελφοί Αγγελόπουλοι φρόντισαν να τον επιβραβεύσουν. Δεν πλήρωσαν ακριβώς το βάρος του σε χρυσάφι, όπως συνήθιζαν οι βασιλείς τα παλιά χρόνια, αλλά είναι βέβαιο ότι το νέο συμβόλαιο που υπέγραψε με τον Ολυμπιακό στη μέση της σεζόν θα πασπαλίσει με μπόλικο χρυσάφι τον Βούλγαρο.

Και τον Ολυμπιακό, αν ο 27χρονος αποφασίσει να αποχωρήσει για το ΝΒΑ.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

BETSHOP - NOVIBET - PAMESTOIXIMA

Οι Πειραιώτες και ο Βεζένκοβ αποφάσισαν να αξιοποιήσουν τη σχεδόν τέλεια σεζόν του Σάσα και να ενώσουν το μέλλον τους για περισσότερα χρόνια.

Αν και μοιάζει με κοινό μυστικό ότι το νέο συμβόλαιο με πιθανή ημερομηνία λήξης του καλοκαίρι του 2025, αφορά μόνο την αποδέσμευσή για το NBA (με τη ρήτρα αποδέσμευσης να αυξάνεται σε ένα ποσό της τάξης κάπου ανάμεσα στο 1 με 1.5 εκατομμύρια ευρώ), δεν παύει να είναι μία επιβράβευση. Και η αναγνώριση της προσφοράς του Βεζένκοβ στο οικοδόμημα που δημιούργησε ο Γιώργος Μπαρτζώκας.

Το θράσος του Βεζένκοβ έχουν αναγνωρίσει και άλλες ομάδες. Όχι μόνοι οι… παθόντες, αλλά και οι Σακραμέντο Κινγκς, οι οποίοι απέκτησαν τα δικαιώματα του.

Και όλα δείχνουν ότι αυτό το καλοκαίρι θα συζητήσουν εξαιρετικά σοβαρά την «υπόθεση Βεζένκοβ». Ήδη ο Μάικ Μπράουν, προπονητής των Κινγκς και προπονητής της χρονιάς, έσπευσε να χαρακτηρίσει τον παίκτη του Ολυμπιακού ως «προτεραιότητα» για την ομάδα της Καλιφόρνια.

«Προσπαθώ να δω τι έχω κάνει λάθος», ήταν η απόκρισή του σε μία ερώτηση που του έγινε σε παλιότερη συνέντευξη, σχετικά με τη διαχείριση του, έπειτα από μία κακή βραδιά. «Λατρεύω να βλέπω ξανά τα ματς και να παρατηρώ τι έχει πάει λάθος. Αλλά γενικά προσπαθώ να το ξεχνάω αμέσως, επειδή έχουμε ένα ματς ανά τρεις ημέρες. Οπότε είναι εύκολο να προχωρήσουμε. Μου αρέσει να βλέπω τα λάθη μου και να βελτιώνομαι», πρόσθεσε.

Και η αλήθεια είναι πως τήρησε την… υπόσχεσή του: Μετά τους 4 πόντους (low για τη φετινή κανονική περίοδο) απέναντι στη Μονακό (18η αγωνιστική) σημείωσε 22 κόντρα στη Βίρτους (19η αγωνιστική). Και όταν πέτυχε 6 πόντους κόντρα στην Παρτίζαν (30ή) και 9 με αντίπαλο τη Βιλερμπάν (31η), ξέσπασε στο ντέρμπι «αιωνίων» με τον Παναθηναϊκό (32η).

Ο Βεζένκοβ είχε 15 ματς με τουλάχιστον 20 πόντους στην κανονική περίοδο και 8 με double double. Κορυφαία επίδοσή του ήταν οι 29 πόντοι κόντρα στην Άλμπα Βερολίνου (24η αγωνιστική).



gazzeta.gr