Το Gazzetta καταγράφει όλες τις λεπτομέρειες για το χρονικό της μεγάλης συμφωνίας του Ολυμπιακού με τον Σάσα Βεζένκοβ για την επιστροφή του στο λιμάνι του Πειραιά.

Ο Σάσα Βεζένκοβ στο αποχαιρετιστήριο μήνυμά του προς τον Ολυμπιακό την 1η Ιουλίου 2023 έγραφε μεταξύ άλλων, «Μέχρι να συναντηθούν ξανά οι δρόμοι μας, μείνετε δυνατοί και κρατήστε τη φλόγα αναμμένη. Μια φορά κόκκινος, για πάντα κόκκινος».

Λίγες μέρες αργότερα η ομάδα που τον ανέδειξε έκανε λόγο για «Αυτό δεν είναι ένα αποχαιρετιστήριο μήνυμα… Είναι ένα… Μέχρι να συναντηθούμε ξανά».

Και συναντιούνται ξανά λοιπόν μετά από μόλις έναν χρόνο μακριά.

Το Gazzetta ξετυλίγει το χρονικό της επιστροφής του Σάσα Βεζένκοβ στην ομάδα της καρδιάς του γυρίζοντας τον χρόνο πίσω. Ακριβώς την 1η Ιουλίου 2023.

01/07/23: Ο MVP της Euroleague θέλοντας να ζήσει το όνειρο του NBA επέλεξε μετά από μέρες σκέψης να συνεχίσει την καριέρα τους στους Κινγκς. Ο Βεζένκοβ ενημέρωσε τον κόσμο του Ολυμπιακού με ένα μήνυμα.

04/07/23: Η ΚΑΕ Ολυμπιακός έστειλε το δικό της, συγκινητικό, μήνυμα στον Σάσα Βεζένκοβ μετά την απόφαση του να πραγματοποιήσει το «american dream» στο ΝΒΑ.

19/07/23: Οι Σακραμέντο Κινγκς ανακοίνωσαν και επίσημα τον Σάσα Βεζένκοβ με συμβόλαιο 2+1 ετών και συνολικές μεικτές αποδοχές ύψους 20.000.000 δολαρίων. Το προηγούμενο διάστημα ο Βούλγαρος είχε βρεθεί στο Λας Βέγκας και το Summer League όχι για να παίξει, αλλά για να μιλήσει με τον Μάικ Μπράουν, προπονητή των Κινγκς.

Σεζόν 2023-24: Οι Σακραμέντο Κινγκς άλλα είχαν πει στον Βεζένκοβ και άλλα έκαναν. Τον αντιμετώπισαν εντελώς διαφορετικά από αυτά που είχαν συνεννοηθεί και η χρονιά δεν κύλησε όπως ήθελε ο 29άχρονος φόργουορντ. Ο Βεζένκοβ έπαιξε 42 ματς έχοντας 5.5 πόντους σε 12 λεπτά συμμετοχής. Αντιμετώπισε κάποια προβλήματα μικροτραυματισμών που τον κράτησαν εκτός παρκέ και δεν είχε τον παραμικρό ρόλο στην ομάδα στο κρίσιμο φινάλε της σεζόν.

Σε όλο αυτό το διάστημα υπήρχε καθημερινή επικοινωνία με ανθρώπους του Ολυμπιακού είτε με παίκτες, είτε με τον Μπαρτζώκα και τον Γκατζούλη είτε με μέλη της διοίκησης και του σταφ. Ήταν η συντροφιά του και η παρηγοριά του τις δύσκολες ώρες στο Σακραμέντο. Όλοι αυτοί τον έκαναν να αισθανθεί πιο όμορφα και τον «τσιγκλούσαν» να γυρίσει στον Ολυμπιακό.

03/06/24: Η πλευρά του παίκτη δέχεται κρούση από τον Ολυμπιακό. Μιλάνε για το ενδεχόμενο συνεργασίας και μάλιστα μπαίνουν και σε λεπτομέρειες. Ο ατζέντης του Βεζένκοβ τον ενημερώνει για τα πάντα.

08/06/24: Ο Σάσα Βεζένκοβ μπορεί να δεσμεύεται ακόμη με εγγυημένο συμβόλαιο, ωστόσο ενημέρωσε τους «Βασιλιάδες» ότι δεν θέλει να επιστρέψει για τον δεύτερο χρόνο του συμβολαίου του με το Σακραμέντο. Ο Ολυμπιακός παρακολουθούσε τις εξελίξεις με μεγάλο ενδιαφέρον.

21/06/24: Ο Παναθηναϊκός διαψεύδει πως έχει κάνει συγκεκριμένη πρόταση στον Σάσα Βεζένκοβ και πως απλά παρατηρεί τις εξελίξεις.

25/06/24: Ο ατζέντης του Βούλγαρου φόργουορντ επιβεβαιώνει πως ο παίκτη τους έχει δεχθεί πρόταση και από τον Ολυμπιακό και από τον Παναθηναϊκό. Ο Νίκος Λώτσος ξεκαθαρίζει πως οι «ερυθρόλευκοι» έχουν προτεραιότητα.

27/06/24: Οι Κινγκς κάνουν trade τον Βεζένκοβ στους Τορόντο Ράπτορς. Ο ίδιος δεν περίμενε τον συγκεκριμένο προορισμό και τις επόμενες μέρες σκέφτεται το μέλλον του περιμένοντας να επικοινωνήσουν οι άνθρωποι της νέας του ομάδας μαζί του.

30/06/24: Ο Γιώργος Σκινδήλιας και ο Χρήστος Μπαφές ταξιδεύουν στην Βουλγαρία για να συναντήσουν τον Βεζένκοβ χωρίς να το γνωρίζει. Η έκπληξη έγινε ευχάριστη. Ο συνδυασμός των δύο παραγόντων έπαιξε σημαντικό ρόλο στην απόφαση του παίκτη. Ο Μπαφές εξέφραζε την οικειότητα και ο Σκινδήλιας την σοβαρότητα της υπόθεσης αφού είναι σπάνια κίνηση για τον αντιπρόεδρο του Ολυμπιακού να κάνει τέτοιο ταξίδι.

01/07/24: Ο προπονητής και άνθρωποι του σταφ των Ράπτορς επικοινωνούν με τον Βεζένκοβ. ΟΙ συζητήσεις κράτησαν περίπου δυο μέρες και του εξήγησαν τον τρόπο με τον οποίον τον υπολογίζουν. Σε αντίθεση με τους Κινγκς παρουσιάστηκαν πιο ειλικρινείς. «Σε θέλουμε, αλλά…». Ο Βεζένκοβ δεν μπορούσε να τους εμπιστευτεί, δεν ήθελε να ρισκάρει να μείνει αγωνιστικά άπραγος για δεύτερη διαδοχική σεζόν στην πιο παραγωγική του ηλικία.

03/07/23: Ο Βεζένκοβ αποφασίζει να επιστρέψει στον Ολυμπιακό και έμεναν ορισμένες τελευταίες αμφιβολίες στο μυαλό του οι οποίες ωστόσο δεν ήταν ικανές να του αλλάξουν γνώμη. Οι Ράπτορς τον ανακοινώνουν ως όφειλαν, αλλά ο ατζέντης του ενημέρωσε το Τορόντο πως δεν επιθυμεί να παίξει για αυτούς και ξεκίνησαν να ψάχνουν τρόπο να βγει από το εγγυημένο συμβόλαιο.

04/07/24: Ο Βεζένκοβ δίνει εντολή στον Νίκο Λώτσο να ευχαριστήσει τον Παναθηναϊκό για την εκπληκτική πρόταση που του είχε κάνει και να ενημερώσει τους ανθρώπους του πως την αρνείται. Λίγο μετά ενημερώνει ο ίδιος ανθρώπους του Ολυμπιακού πως θέλει να επιστρέψει και έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες αποδέσμευσης από τους Ράπτορς.

Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του πρόσφεραν συμβόλαιο για πέντε χρόνια συνολικών καθαρών αποδοχών ύψους κοντά στα 18.000.000 ευρώ! Ο κόσμος του Ολυμπιακού βρίσκεται σε έκσταση από τα ευχάριστα νέα

05/07/23: Στον Ολυμπιακό περιμένουν την αποδέσμευση του Βεζένκοβ στον Ολυμπιακό. Για να συμβεί αυτό απαιτούνται μέρες αφού οι διαδικασίες στο NBA είναι πολύπλοκες. Ο παίκτης θα τοποθετηθεί στην waive list και για 48 ώρες οποιαδήποτε ομάδα του ΝΒΑ θα μπορεί να τον αποκτήσει με το συμβόλαιο που έχει στους Ράπτορς. Κάτι τέτοιο μοιάζει απίθανο να συμβεί αφοί ο Αμερικανός εκπρόσωπος του Βεζένκοβ έχει ενημερώσει σχετικά με την επιθυμία του Βούγαρου φόργουορντ να επιστρέψει στην Ευρώπη και τον Ολυμπιακό.

Επίσημες ανακοινώσεις από την επόμενη εβδομάδα..



gazzeta.gr