Ο ειδικός αναλυτής του Eurosport και εφτά φορές πρωταθλητής σε Grand Slam, τρεις εκ των οποίων στο Γαλλικό Όπεν, υπογράμμισε το πόσο σημαντικό είναι για το άθλημα του τένις η αντιζηλία που αναπτύσσεται ανάμεσα στους δύο κορυφαίους τενίστες της γενιάς τους, Κάρλος Αλκαράθ και Γιάνικ Σίνερ, ενόψει του μεγάλου ημιτελικού τους στο Παρίσι την Παρασκευή.

Ο 21χρονος Ισπανός και ο 22χρονος Ιταλός, θα μονομαχήσουν για το εισιτήριο που οδηγεί στον τελικό του Roland Garros, στην 9η μεταξύ τους αναμέτρηση κι ενώ το σκορ είναι 4-4.

Ο Βιλάντερ χαρακτήρισε πολύ σημαντικό το rivalry των δύο νεαρών, ειδικά μετά το τέλος εποχής των Big 3, μετά την απόσυρση του Ρότζερ Φέντερερ, την επικείμενη του Ράφαελ Ναδάλ και την πτώση του Νόβακ Τζόκοβιτς.

“Είναι εξαιρετικά σημαντική αντιζηλία για το μέλλον. Πρόσφατα είχα μια σχετική κουβέντα με τον Λέιτον Χιούιτ και κάποιους παλιούς, για το τι θα συμβεί το άθλημα όταν οι Φέντερερ, Ναδάλ και Τζόκοβιτς φύγουν. Ο Λέιτον είπε ότι τίποτα δεν θα συμβεί. Δεν χρειαζόμαστε αστέρια. Χρειαζόμαστε αντιζηλίες. Τα rivalries είναι αυτά που κρατάνε ένα άθλημα ζωντανό. Και ξέρετε κάτι; Έχει δίκιο. Οι αντιζηλίες είναι το σημαντικό” είπε αρχικά ο Βιλάντερ μέσα από το Philippe Chatrier.

Η εποχή έχει αλλάξει και αυτό πρόκειται να αποτυπωθεί και στην παγκόσμια κατάταξη καθώς από τη Δευτέρα ο Γιάνικ Σίνερ θα είναι το νέο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, εκμεταλλευόμενος την απόσυρση λόγω τραυματισμού του Τζόκοβιτς από το Παρίσι.

Μάλιστα, δεν αποκλείεται οι Σίνερ και Αλκαράθ να βρίσκονται στις δύο πρώτες θέσεις μετά το τέλος του Γαλλικού Όπεν, κάτι που θα συμβεί μόνο εάν ο Ισπανός κατακτήσει το τουρνουά.

 

 

ROLAND GARROS MEN’S SINGLES DRAW | WOMEN’S DRAW | OOP (-1h)

 



tennis24.gr