Με την ελπίδα να προκριθούν στο Q2 τελειώσαν τις δοκιμές της Παρασκευής οι Williams. Ο ρυθμός ήταν ικανοποιητικός σύμφωνα με τον Russell ο οποίος αγωνίστηκε μόνο στο FP2 αφού στο FP1 πήρε τη θέση του ο Nissany. Από την άλλη ο Latifi και στις δύο περιόδους κατέληξε 19ος αν και υποστήριξε ότι η πρώτη περίοδος ήταν καλύτερη για τον ίδιο.

George Russell FP2 17ος

«Μερικές φορές μπορεί να είναι δύσκολο να χάσεις μια περίοδο δοκιμών, αλλά υπάρχουν μόνο επτά πραγματικές στροφές εδώ και κάναμε αρκετούς γύρους την περασμένη εβδομάδα, οπότε αν πρόκειται να χάσω το FP1 τότε αυτή είναι η πίστα που πρέπει να το κάνω. Η κύρια εστίασή μας από σήμερα ήταν να κάνω κάποια χιλιόμετρα με τα νέα ελαστικά που έρχονται στο Silverstone και, ακόμη και με λίγη βροχή, νομίζω ότι όλοι αισθανόμαστε σαν να έχουμε μια καλή παρουσία σε αυτά. Όσον αφορά τις κατατακτήριες και τις προετοιμασίες αγώνα ο ρυθμός φαινόταν εντάξει, αλλά τα πράγματα συχνά αλλάζουν ελαφρώς πηγαίνοντας προς το Σάββατο το απόγευμα. Όπως πάντα, ο στόχος αύριο είναι να προκριθούμε όσο το δυνατόν υψηλότερα. Το Q2 είναι το ελάχιστο που ελπίζουμε, αλλά θα περιμένουμε και θα δούμε τι θα φέρει η μέρα.»

Roy Nissany FP1 18ος

«Σήμερα ήταν υπέροχα, σίγουρα ένιωθα σαν μια από τις πιο παραγωγικές περιόδους που έχω κάνει για την ομάδα και ο ρυθμός ήταν δυνατός. Μου αρέσει αυτή η πίστα έχοντας οδηγήσει εδώ τόσο συχνά και σε πολλές διαφορετικές περιόδους, αλλά περνώντας το γρήγορο τμήμα με την FW43B ήταν η καλύτερη αίσθηση μέχρι τώρα. Συλλέξαμε πολλά δεδομένα τα οποία θα περάσουμε το βράδυ αναλύοντας και θα μάθουμε, οπότε αισθάνομαι πραγματικά χαρούμενος με σημερινή μέρα.»

Nicholas Latifi FP1 19ος, FP2 19ος

«Ήταν μια Παρασκευή με πολλή δουλειά στην Αυστρία, προσπαθώντας να ταιριάξω στα δύο επιπλέον σετ ελαστικών που οριοθέτησαν την περίοδο υποχρεωτικά. Ωστόσο, ήταν πολύτιμο να συλλέξουμε αυτές τις πληροφορίες, καθώς αυτά είναι τα ελαστικά που θα χρησιμοποιούμε από το Silverstone και μετά. Συνολικά, σήμερα ήταν μια ιστορία δύο περιόδων, με διαφορετικά συναισθήματα μεταξύ του FP1 και του FP2. Η πρώτη περίοδος δοκιμών ήταν πολύ καλύτερη σε σύγκριση με τη δεύτερη, οπότε πρέπει να καταλάβουμε γιατί συμβαίνει αυτό καθώς κάναμε ελάχιστες αλλαγές. Αυτό θα περάσουμε τώρα, για να διασφαλίσουμε ότι θα τελειώσουμε σήμερα με θετική έκβαση.»
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

FACEBOOK - TWITTER