Ως είθισται, ο υπερασπιστής του τίτλου στους άνδρες, ανοίγει παραδοσιακά το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας των αγώνων του Wimbledon στο Center Court του All England Club.

Έτσι, ο Κάρλος Αλκαράθ θα είναι αυτός που θα πατήσει πρώτος το χορτάρι του κεντρικού γηπέδου αντιμετωπίζοντας στις 15:00GR – NOVA τον Εσθονό qualifier, Νο262 της παγκόσμιας κατάταξης, Μαρκ Λαγιάλ ο οποίος στον τελευταίο προκριματικό γύρο κέρδισε το Νο4 του ταμπλό, Τζέιμς Ντάκγουορθ.

Ο 21χρονος Ισπανός, με την εμπειρία του all around Grand Slammer, θα προσπαθήσει να υπερασπιστεί για πρώτη φορά Major τίτλο, όντας ο κάτοχος του τροπαίου στο Λονδίνο και σίγουρα ο πρώτος του αντίπαλος προσφέρεται για μια ομαλή εκκίνηση στο τρίτο Major της χρονιάς.

Αν καταφέρει να κατακτήσει τον τίτλο, ο Αλκαράθ θα γίνει μόλις ο 6ος τενίστας στην ιστορία που κατακτά back to back τα δύο κολλητά Grand Slam σε Παρίσι και Λονδίνο.

Το ακριβές πρόγραμμα της πρεμιέρας με τις υπόλοιπες ώρες διεξαγωγής, δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα αλλά λόγω της ύπαρξης του Κάρλος Αλκαράθ γνωρίζουμε ότι θα γίνουν οι αγώνες για το πάνω μέρος του ταμπλό.

Οπότε τη Δευτέρα θα παρακολουθήσουμε και τον αγώνα του Γιάνικ Σίνερ με τον Γιάνικ Χάνφμαν (Νο95 στον κόσμο), περιμένοντας στο 2ο γύρο το νικητή της αναμέτρησης Μπερετίνι-Φούτσοβιτς ενώ τις υποχρεώσεις του θα ξεκινήσει και ο περσινός ημιφιναλίστ, Ντανίλ Μεντβέντεφ κόντρα στον Αλεξάνταρ Κοβάσεβιτς (Νο85).

Ντιμιτρόφ-Λάγιοβιτς, Μονφίς-Μαναρινό, Γιάρι-Σαποβάλοφ και Μπούμπλικ-Μενσίκ τα υπόλοιπα παιχνίδια που ξεχωρίζουν στην πρεμιέρα της κορυφαίας διοργάνωσης.

Τζόκοβιτς, Τσιτσιπάς και Ζβέρεφ θα ξεκινήσουν τους αγώνες τους την Τρίτη.

WIMBLEDON MEN’S SINGLES DRAW | WOMEN’S DRAW | SCHEDULE (-2h)

 



tennis24.gr