Πρεμιέρα με νίκη για τον Νόβακ Τζόκοβιτς στο Wimbledon, καθώς επικράτησε του Πέδρο Κατσίν με 6-3, 6-3, 7-6(4), μετά από 2 ώρες και 17 αγωνιστικά λεπτά, και προκρίθηκε άνετα στον 2ο γύρο του 3ου Major της χρονιάς.

Στο πρώτο του επίσημο-φετινό παιχνίδι στο γρασίδι, που είχε διακοπές λόγω της βροχής στο Λονδίνο, ο 36χρονος Σέρβος δεν αντιμετώπισε προβλήματα, παρά μόνο στο 3ο και τελευταίο set, όπου επιβλήθηκε του No68 του κόσμου στο tie-break.

Αυτή ήταν η 87η νίκη του Νόλε στο κορτ του All England Club, σε 97 αγώνες που έχει δώσει (87-10), αλλά και η 29η διαδοχική, ενώ αξίζει να σημειώσουμε και το απίστευτο σερί νικών που τρέχει ο Τζόκοβιτς σε Grand Slam διοργανώσεις.

Μετρά 22(!) σερί νίκες, μιας και έχει κατακτήσει κάθε Major στο οποίο έχει αγωνιστεί από πέρσι τέτοια εποχή (WImbledon, Australian Open, Roland Garros). Μεθαύριο Τετάρτη (5/7) θα προσπαθήσει να πετύχει την 350η νίκη του σε Slam, αντιμετωπίζοντας τον Τζόρνταν Τόμπσον, ο οποίος κέρδισε νωρίτερα του Μπράντον Νακασίμα με 2-6, 2-6, 6-4, 7-6 (4), 6-3.

Όσον αφορά το παιχνίδι, ο Νόλε είχε τον πλήρη έλεγχο στα πρώτα δύο set. Στο 1ο, αν και δέχθηκε νωρίς πρώτος break, απάντησε άμεσα ανακτώντας τον έλεγχο, και στη συνέχεια με ένα δεύτερο έκανε με ασφάλεια το πρώτο βήμα για τη νίκη (6-3).

Στο 2ο σετ, εξ’ αρχής έσπασε το service του αντιπάλου του, διατήρησε την ασφαλή απόσταση από τον Κατσίν μέχρι το 8ο game, και στο αμέσως επόμενο πραγματοποίησε το 4ο προσωπικό του, για να απέχει ένα σετ από την καθαρή νίκη (6-3).

Στο 3ο και τελευταίο, κανείς δε βρήκε break στα 12 games, οπότε τις διαφορές τους τις έλυσαν στο tie-break, όπου μετά από κάτι παραπάνω από 10 λεπτά, ο Τζόκοβιτς κέρδισε με επιμέρους σκορ 7-4, και θα συνεχίσει ακάθεκτος την πορεία του στο ιστορικό Slam (7-6(4).

WIMBLEDON SINGLES WOMEN’S DRAW| DOUBLES | OOP (-2h)






tennis24.gr