Ένα βήμα πιο κοντά στο 24ο Grand Slam της καριέρας του ήρθε ο Νόβακ Τζόκοβιτς, ο οποίος επικράτησε του Γιανίκ Σίνερ με 6-3, 6-4, 7-6|4| και πήρε την πρόκριση στον τελικό του Wimbledon, διευρύνοντας κι άλλο το νικηφόρο σερί (34η νίκη) του στο γρασίδι.

Αυτή θα είναι η 9η εμφάνιση του Σέρβου σε τελικό Wimbledon, έχοντας κερδίσει τους επτά από τους οκτώ προηγούμενους.

Αγωνιστικά ο Νο2 τενίστας στην κατάταξη ξεκίνησε ιδανικά το παιχνίδι. Ένα break στο πρώτο service του Σίνερ στον αγώνα ήταν αρκετό για να του δώσει ικανό προβάδισμα (2-0). Ο Σέρβος εκμεταλλεύτηκε το άμεσο break που έκανε και χωρίς να χάσει κάποιο από τα δικά του services πήρε το προβάδισμα με 6-3.

Ανάλογη ήταν και η… συνταγή στο επόμενο set. Με τον Σίνερ να σερβίρει πρώτος, ο Νόβακ Τζόκοβιτς κράτησε το δικό του σερβίς και έσπασε του αντιπάλου του στο τρίτο game (2-1). Ο 36χρονος τενίστας πήρε προβάδισμα δύο games (3-1), το οποίο διατήρησε έως το τέλος όταν και διπλασίασε τα set του με σκορ 6-4.

Το τρίτο set μετετράπη σε… μάχη! Τόσο ο Τζόκοβιτς, όσο και ο Σίνερ ο οποίος έπαιζε την παραμονή του στο παιχνίδι έκαναν τα πάντα για να κρατήσουν τα services τους. Χαρακτηριστικό το γεγονός ότι κανείς δεν έχασε με τις μπάλες στα χέρια, με αποτέλεσμα το set να κριθεί στο tie-break.

Εκεί ο Σίνερ ξεκίνησε πολύ καλά μιας και έκανε mini-break (2-0) στον Σέρβο. Ωστόσο, το έχασε λίγα λεπτά αργότερα κάνοντας διπλό λάθος στο service του (3-2). Με το σκορ σοτο 4-4, με τον Σίνερ να σερβίρει ο Τζόκοβιτς κατάφερε να κάνει το mini-break (5-4). Με τις μπάλες στα χέρια του ο Νο2 του κόσμου δεν λάθεψε και στο πρώτο match point τελείωσε το ματς.

Στον τελικό θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Αλκαράθ – Μεντβέντεφ.





tennis24.gr