Νέα διαδοχική διπλή αποστολή για τον Στέφανο Τσιτσιπά στο φετινό Wimbledon, αλλά και 5η σερί μέρα που θα κληθεί να πατήσει κορτ και να αγωνιστεί, λόγω αρχικά των αναβολών από τη βροχή, και μετέπειτα των περιορισμών της ώρας (δεν παίζεται τένις μετά τις 23:00 – τοπική ώρα), αλλά και την έλλειψη του φωτός στα ανοιχτά γήπεδα.

Σήμερα Σάββατο (8/8), ο 24χρονος Έλληνας τενίστας θα αγωνιστεί στο δεύτερο παιχνίδι του Court 2 με αντίπαλο τον Σέρβο Λάσλο Τζέρε, σε μία αναμέτρηση που αναμένεται να ξεκινήσει λίγο μετά τις 15:00 GR, καθώς προηγείται αυτή ανάμεσα σε Νατάλιγια Στεφάνοβιτς και Πέτρα Κβίτοβα.

Ο No5 του κόσμου θα συναντήσει για 3η φορά στο Tour τον Τζέρε, μετρώντας μέχρι σήμερα 2 νίκες σε ισάριθμα ματς, ενώ τον έχει κερδίσει και το 2016 σε ένα ATP Challenger τουρνουά στο Μαρόκο. Πρώτη φορά, όμως, θα κοντραριστούν σε ένα Grand Slam, με ένα εισιτήριο για τους “16” της διοργάνωσης να διακυβεύεται.

Για τον Στέφανο έχει ιδιαίτερη σημασία η νίκη στο εν λόγω παιχνίδι, καθώς αν κερδίσει θα προκριθεί για πρώτη φορά στον 4ο γύρο του 3ου Major της χρονιάς, ενώ θα φτάσει και τις 8 νίκες στο Λονδίνο, σε μόλις 13 αγωνιστικές παρουσίες στα μονά. Από την άλλη, ο No60 της παγκόσμιας κατάταξης μετρά 4 συμμετοχές στο Wimbledon, και για πρώτη φορά βρίσκεται στους “32”.

Μετά την αναμέτρηση τους, ο Τσιτσιπάς οφείλει να ολοκληρώσει και τη χθεσινοβραδινή αναμέτρηση του διπλού, με παρτενέρ του τον αδερφό του Πέτρο, κόντρα στους 19χρονους Γάλλους Φις και Βαν Ας. Τα σετ είναι μοιρασμένα στο 1-1 (7-6(3), 4-6), και το δίδυμο που θα επικρατήσει θα περάσει στον 2ο γύρο. Το ματς αναμένεται να αρχίσει μετά τις 18:00 GR.

Αναφορικά με τα υπόλοιπα παιχνίδια σε κεντρικό κορτ και Cour 1 του All England Club, ξεχωρίζει φυσικά το ματς του 3ου γύρου ανάμεσα σε Κάρλος Αλκαράθ και Νίκολας Τζάρι, που ανοίογει το πρόγραμμα στο κεντρικό κορτ (15:30 GR). Ακολουθεί η Ονς Ζαμπέρ με την Μπιάνκα Αντρέεσκου, ενώ την αυλαία θα ρίξουν Κατιέ Μπουλτέρ και η κάτοχος του τίτλου, Έλενα Ριμπάκινα.

Στο Court 1, ο Ντανιίλ Μεντβέντεφ θα αγωνιστεί πρώτος ενάντια στον Μάρτον Φούτσοβιτς (15:00 GR), τη σκυτάλη θα πάρει η Άννα Μπλίνκοβα με την Αρίνα Σαμπαλένκα, και τον επίλογο στο πρόγραμμα του γηπέδου θα δώσουν οι Αλεξάντερ Ζβέρεφ και Ματέο Μπερετίνι.




tennis24.gr