Το τρίτο και πιο ιστορικό Grand Slam της χρονιάς, ξεκινάει σήμερα στο Λονδίνο…

H 137η έκδοση του θρυλικού τουρνουά περιλαμβάνει τις πρεμιέρες των δύο τενιστών που θριάμβευσαν στα δύο πρώτα Grand Slam της σεζόν, Γιάνικ Σίνερ και Κάρλος Αλκαράθ με τον 21χρονο Ισπανό να ξεκινάει την υπεράσπιση του τίτλου του, ανοίγοντας το πρόγραμμα στο Center Court (15:30GR-Nova).

Όπως προτάσσει το πρωτόκολλο, ο Αλκαράθ θα πατήσει πρώτος στο κεντρικό court του All England Club και θα αντιμετωπίσει τον Εσθονό qualifier, Νο262 της παγκόσμιας κατάταξης, Μαρκ Λαγιάλ ο οποίος στον τελευταίο προκριματικό γύρο κέρδισε το Νο4 του ταμπλό, Τζέιμς Ντάκγουορθ.

Ο Ισπανός θα προσπαθήσει να γίνει μόλις ο 6ος στην ιστορία που κατακτά back to back το Roland Garros και το Wimbledon.

Στο τελευταίο παιχνίδι του Court 1 θα αγωνιστεί ο κάτοχος του Australian Open, Γιάνικ Σίνερ κόντρα στον Γιάνικ Χάνφμαν (Νο95 στον κόσμο), γνωρίζοντας ήδη τον πιθανό του αντίπαλο στο 2ο γύρο από την αναμέτρηση Μπερετίνι-Φούτσοβιτς νωρίτερα στο court 12.

Το πρόγραμμα στο Court 1 (15:00GR) θα ξεκινήσει με την αναμέτρηση του Ντανίλ Μεντβέντεφ κόντρα στον Αλεκσάνταρ Κοβάσεβιτς.

Από το υπόλοιπο ανδρικό πρόγραμμα ξεχωρίζει η αναμέτρηση του Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ με τον Ντούσαν Λάγιοβιτς στο πρώτο ματς του Court 2 (13:00GR) και ο Γαλλικός εμφύλιος μεταξύ του Γκάελ Μονφίς και του Αντριάν Μαναρινό στο Court 18 (15:00GR).

 

H Μαρία Σάκκαρη θα προσπαθήσει να σταματήσει το αρνητικό σερί των τεσσάρων συνεχόμενων ηττών στο WTA Tour και την κατάρα στις πρεμιέρες των Major τουρνουά καθώς στις τελευταίες της 5 πρεμιέρες σε Major, μετράει μόλις μια νίκη (Australian Open 2024).

Το Νο9 της παγκόσμιας κατάταξης θα αντιμετωπίσει στο πρώτο ματς του Court 12 (13:00GR) την 24χρονη Αμερικανίδα και Νο118 του κόσμου ΜαΚάρντεϊ Κέσλερ, η οποία εξασφάλισε την παρουσία της στο κυρίως ταμπλό του Wimbledon για 1η φορά στην καριέρα της μέσα από τα προκριματικά, σημειώνοντας 3 νίκες όλες στα 3 sets.

Αυτή θα είναι η 8η παρουσία της Σάκκαρη στο Wimbledon, με την καλύτερη παρουσία της να είναι η τρεις συμμετοχές της σε 3ο γύρο (2017, 2019, 2022), ενώ δύο φορές έχει αποκλειστεί στην πρεμιέρα του τουρνουά (2018, 2023).

Στο κεντρικό court θα αγωνιστεί η Έμα Ραντουκάνου αντιμετωπίζοντας την 22-Εκατερίνα Μακάροβα ενώ θα ακολουθήσει η αναμέτρηση της 2-Κόκο Γκοφ κόντρα στην Καρολάιν Ντολχάιντ.

Στο Court 1 στις 17:00GR θα αγωνιστεί η 3-Αρίνα Σαμπαλένκα απέναντι στην Εμίνα Μπέκτας ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η αναμέτρηση της Βικτόρια Αζαρένκα κόντρα στην Σλόουν Στίβενς στο τελευταίο ματς του Court 2.

Το πρόγραμμα της Δεύτερα (1/7) στα τρία κεντρικά courts

Center Court (ώρα έναρξης 15:30GR)

  • [3] Κάρλος Αλκαράθ – [Q] Μαρκ Λαγιάλ
  • [22] Εκατερίνα Αλεξαντρόβα – [WC] Έμμα Ραντουκάνου
  • Κάρολαϊν Ντόλχαϊντ – [2] Κόρι Γκοφ

Court 1 (15:00 GR)

  • Αλεκσάνταρ Κοβάσεβιτς – [5] Ντανιίλ Μεντβέντεφ
  • Εμίνα Μπέκτας – [3] Αρίνα Σαμπαλένκα
  • [1] Γιάνικ Σίνερ – Γιανίκ Χάνφμαν

Court 2 (13:00 GR)

  • [10] Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ – Ντούσαν Λάγιοβιτς
  • Σταν Βαβρίνκα – [WC] Τσαρλς Μπρουμ
  • [WC] Ναόμι Οσάκα – Ντιάν Παρί
  • [16] Βικτόρια Αζαρένκα – Σλόουν Στίβενς

WIMBLEDON MEN’S SINGLES DRAW | WOMEN’S DRAW | SCHEDULE (-2h)

 

The post Wimbledon: Quiet please! Play appeared first on Tennis24.





tennis24.gr