Ο Νο1 του κόσμου, Γιάνικ Σίνερ, ο 7 φορές πρωταθλητής, Νόβακ Τζόκοβιτς, αλλά και ο κάτοχος του τίτλου, Κάρλος Αλκαράθ είναι αναμφίβολα τα 3 μεγάλα φαβορί για το ταμπλό των ανδρών του φετινού Wimbledon. 

Σίνερ και Αλκαράθ θα βρεθούν στο ίδιο μέρος του ταμπλό, όπως προέκυψε από την κλήρωση της Παρασκευής, ενώ ο Νόβακ Τζόκοβιτς είναι στο κάτω μέρος του ταμπλό, εκεί όπου τα πράγματα είναι πιο…ήρεμα, ωστόσο δεν παύουν να κρύβουν παγίδες ακόμα και για τον 24 φορές major πρωταθλητή.

Ο 22χρονος Ιταλός, Σίνερ, στο πρώτο του Grand Slam ως Νο1 του κόσμου, θα αντιμετωπίσει στην πρεμιέρα τον Γιάνικ Χάνφμαν, o οποίος τόσο στο Australian Open, όσο και στο Roland Garros, έμεινε εκτός από τον 1ο γύρο, ενώ πέρσι στο Wimbledon είχε αποκλειστεί ξανά στην πρεμιέρα του, αλλά βγάζοντας την…ψυχή στο Τέιλορ Φριτς χάνοντας στα 5 sets. 

Σε περίπτωση που περάσει από τον 1ο γύρο, στη συνέχεια θα αντιμετωπίσει είτε τον συμπατριώτη του και φιναλίστ του 2021, αλλά και πολύ επικίνδυνο στο γρασίδι, Ματέο Μπερετίνι, είτε τον Μάρτον Φούτσοβιτς, ενώ στον 3ο γύρο είναι πολύ πιθανό να βρει ξανά μπροστά του τον Ολλανδό Τάλον Χρίκσπουρ τον οποίον έχει αντιμετωπίσει 3 φορές φέτος (Χάλε, Μαϊάμι, Ρότερνταν) όπου και στις 3 περιπτώσεις έχει βγει νικητής και μάλιστα στη συνέχεια κατέκτησε και τον τίτλο! 

Στη φάση των “16” πιθανοί αντίπαλοι είναι οι Μπεν Σέλτον και Ντένις Σαποβάλοφ, ενώ στα προημιτελικά οι δυο βασικοί υποψήφιοι αντίπαλοι είναι οι Ντανίιλ Μεντβέντεφ και Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ. Αν ο Σίνερ καταφέρει και ξεπεράσει κι αυτό το εμπόδιο τότε, πάντα θεωρητικά θα πέσει πάνω στον κάτοχο του τίτλου Κάρλος Αλκαράθ τον οποίον (αν) θα αντιμετωπίσει στην 4άδα θα είναι για 2η σερί major μετά το Roland Garros. 

Από τη μεριά του ο Νόβακ Τζόκοβιτς, ο οποίος θα αγωνιστεί, όπως όλα δείχνουν κανονικά, μετά την επέμβαση στον μηνίσκο πριν από 22 ημέρες στο Παρίσι, με τον Σέρβο και περσινό φιναλίστ να κάνει πρεμιέρα κόντρα στον 27χρονο Τσέχο Βιτ Κόπριβα (παίκτη του Γιάροσλαβ Πόσπισιλ), ενώ στον 2ο γύρο θα παίξει είτε με τον Βρετανό Τζέικομπ Φίρνλεϊ, είτε με τον Ισπανό Αλεχάνδρο Μόρο Κάνιας. 

Στον 3ο γύρο πιθανός αντίπαλος είναι ο Αργεντινός Τόμας Μάρτιν Ετσεβέρι, τον οποίον είχε αντιμετωπίσει και στο φετινό Australian Open, ενώ παίζει και το όνομα του Ιταλού Λούκας Νάρντι, με τον Σέρβο να έχει ανοιχτούς λογαριασμούς μετά τον αποκλεισμό του φέτος στο Indian Wells. 

Στη φάση των “16” ο Νο2 του κόσμου, θεωρητικά μπορεί να βρει μπροστά του τον Χόλγκερ Ρούνε, με τον Δανό πέρσι να έχει φτάσει μέχρι τα προημιτελικά του τουρνουά, ωστόσο φέτος μέχρι στιγμής δείχνει να μην βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση, ενώ στα προημιτελικά υπάρχουν 3 υποψήφιοι στο δρόμο του Σέρβου. 

Ο πρώτος είναι ο Χούμπερτ Χουρκάτς, που πέρσι στο Wimbledon είχε δυσκολέψει τον Σέρβο σε μεγάλο βαθμό, ενώ πιθανοί αντίπαλοι είναι τόσο ο Άλεξ ντε Μινόρ, όσο και ο Φελίξ Οσέρ Αλιασίμ, ενώ στα ημιτελικά Αλεξάντερ Ζβέρεφ, Αντρέι Ρούμπλεφ και Στέφανος Τσιτσιπάς είναι τα σημαντικά εμπόδια για τον 7 φορές πρωταθλητή για να φτάσει στον τελικό. 

Φυσικά εκτός από τους παραπάνω, ο Σέρβος μπορεί να συναντήσει είτε τον Τέιλορ Φριτς, που βρίσκεται στα ημιτελικά του Ίστμπουρν, είτε τους Λορέντσο Μουζέτι και Τζακ Ντρέιπερ που ήδη έχει κερδίσει τίτλο στο γρασίδι φέτος. 

Όσον αφορά τον Αλκαράθ ο κάτοχος του τίτλου θα κάνει πρεμιέρα με τον 21χρονο Εσθονό, Μαρκ Λαγιάλ που θα εμφανιστεί για πρώτη φορά στην καριέρα του σε κυρίως ταμπλό Grand Slam, ενώ στον 2ο γύρο ο Ισπανός θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Αλεκσάντερ Βούκιτς και Σεμπάστιαν Όφνερ που και οι δύο τα πήγαν εξαιρετικά σε Ίστμπουρν και Μαγιόρκα αυτήν την εβδομάδα. 

 Στον 3ο γύρο ο Αλκαράθ ενδέχεται να αντιμετωπίσει τον Φράνσις Τιάφο, είτε τον Μπόρνα Τσόριτς, ενώ ένα από τα φαβορί είναι και ο Ιταλός Ματέο Αρνάλντι, ενώ στη φάση των “16” Ουγκό Αμπέρ και Σεμπάστιαν Μπαέζ θα είναι οι παίκτες που συγκεντρώνουν τις περισσότερες πιθανότητες να παίξουν με τον Ισπανό. Στα προημιτελικά υπάρχει ο Κάσπερ Ρουντ, αλλά ο Τόμι Πολ έχει ίσως περισσότερες πιθανότητες να αντιμετωπίσει τον Ισπανό, ενώ στα ημιτελικά λογικά θα τον περιμένει ο Σίνερ, με τους Μεντβέντεφ και Ντιμιτρόφ να έχουν επίσης πιθανότητες για να φτάσουν μέχρι την 4άδα. 

WIMBLEDON MEN’S SINGLES DRAW | DOUBLES | OOP (-2h)



tennis24.gr