Οι παίκτριες της πρώτης 30άδας του κόσμου δεν θα έχουν το δικαίωμα συμμετοχής στα τουρνουά WTA 250 από την επόμενη σεζόν. Αυτή τη σημαντική αλλαγή για τα 250άρια τουρνουά της WTA  αποκάλυψε ο διευθυντής του Ostrava Open (WTA 500), Τόμας Πέτερα σε πρόσφατη συνέντευξή του. 

Σύμφωνα με τον Πέτερα το χαμηλότερο επίπεδο διοργάνωσης (250) δεν θα μπορεί να περιλαμβάνει τις Top-30 παίκτριες στην παγκόσμια κατάταξη, για την επόμενη σεζόν κάτι που αναμένεται να προκαλέσει ένα μικρό…χάος στο παγκόσμιο τένις. 

Ο Πέτερα υποστηρίζει ότι πολλά 250άρια τουρνουά προσπαθούν να αναβαθμιστούν σε 500άρια προκειμένου να διατηρήσουν την ικανότητα να προσελκύουν καλύτερες παίκτριες. 

Δεν είναι ακόμα ξεκάθαρος ο λόγος που οδήγησε την WTA σε αυτήν την απόφαση, αλλά το σίγουρο είναι ότι θα πλήξει οικονομικά τα μικρότερα τουρνουά καθώς δεν θα μπορέσουν να έχουν σημαντικά ονόματα της WTA. 

Επίσης ακόμα κι αν προσπαθήσουν να αναβαθμιστούν σε 500άρι αυτό θα κοστίσει πολλά χρήματα και αναμφίβολα ορισμένα τουρνουά δεν θα μπορέσουν να το αντέξουν οικονομικά. 

Όπως και να έχει είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα εξέλιξη και αναμένουμε να δούμε αν όλα αυτά ισχύσουν τελικά για το 2024. 
tennis24.gr