Την αιτία και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το φρικτό τροχαίο δυστύχημα στην παλαιά εθνική οδό Καβάλας Ξανθής αναζητούν οι αρχές ώστε να πέσει φως στην φονική σύγκρουση που στοίχισε την ζωή σε τέσσερις νέους ανθρώπους που ξεκίνησαν το πρωί της Κυριακής για να κάνουν μπάνιο στη θάλασσα όμως δεν έφτασαν ποτέ.

Ο ιερέας πατέρας του 26χρονου οδηγού του οχήματος ακόμη δεν μπορεί να πιστέψει το τι έχει συμβεί ενώ ανέφερε πως ο γιος του εργαζόταν στην Ξάνθη.

«Δεν έχουμε καμία ενημέρωση. Δεν γνωρίζουμε. Δεν μας ενημέρωσε ο ίδιος, ούτε και κανένας άλλος. Ακόμα δεν τον έχουμε δει. Το παιδί δούλευε εκεί 6 μήνες, έμεναν σε ξενοδοχείο, βέβαια. Όλο το συνεργείο. Δυστυχώς, κάθε μήνα τους έστελνα όποτε έβλεπα είδηση για τροχαίο, είχα κάνει μια ομάδα με τους τρεις γιούς και τους έστελνα για το τσιγάρο, για τα τροχαία και για την ασφάλεια στην εργασία. Όπου έβλεπα ατύχημα «προσέξτε, χτυπάει καμπάνα». Είχε έρθει πριν τρεις εβδομάδες, μιλάγαμε σχεδόν κάθε μέρα στο τηλέφωνο. Το παλικάρι εργαζόταν σε εταιρεία που στήνει εργοστάσιο που τοποθετεί μηχανήματα».

Η παρέα των πέντε νέων ξεκίνησε νωρίς το πρωί της Κυριακής από την Ξάνθη με προορισμό τον Νέστο ποταμό. Σύμφωνα με πληροφορίες ο οδηγός του οχήματος έχασε τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και συγκρούστηκε μετωπικά με λεωφορείο. Η ταχύτητα που είχε αναπτύξει ξεπερνούσε τα 120 χιλιόμετρα. Η σύγκρουση ήταν τόσο σφοδρή που το ασημί όχημα κόπηκε στη μέση με τους τέσσερις επιβάτες να χάνουν ακαριαία την ζωή τους.

«Ήρθαν τα παιδιά το πρωί και καλά να πάνε θάλασσα και απλώς εγώ τους είπα , «ξεκουραστείτε και πάτε μετά». Ήταν πολύ ευδιάθετα, χαρούμενα. Έχουν ενημερωθεί οι δικοί τους», δήλωσε η ιδιοκτήτρια ξενοδοχείου της Ξάνθη.
Ο μοναδικός διασωθείς από το διαλυμένο όχημα ήταν ένας 22χρονος. Νοσηλεύεται εκτός κινδύνου με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις στην χειρουργική κλινική στο νοσοκομείο Ξάνθης και γλίτωσε μόνο και μόνο επειδή πετάχτηκε από το παρμπρίζ του αυτοκινήτου.

Από την πρώτη αυτοψία στο όχημα που επέβαιναν οι πέντε νεαροί διαπιστώθηκε ότι αρκετοί από αυτούς δεν φορούσαν ζώνη ασφαλείας.megatv.com