Μια μητέρα δυο παιδιών, μια εργαζόμενη στον τομέα καθαριότητας του Δήμου Ξυλοκάστρου, πήγε να βγάλει το μεροκάματο της κι έχασε τη ζωή της με τον πιο απροσδόκητο τρόπο.

Ελάχιστα λεπτά πριν τις επτά το πρωί της Κυριακής στο 43ο χιλιόμετρο της Παλαιάς Εθνικής Οδού Κορίνθου – Πατρών στην περιοχή Κάτω Πιτσά η 45χρονη βρισκόταν στην αριστερή πλευρά του απορριμματοφόρου στην ειδική θέση εργασίας του οχήματος.

Ξαφνικά ένα αυτοκίνητο με οδηγό έναν 35χρονο έρχεται με μεγάλη ταχύτητα και καρφώνεται στο βαρύ όχημα συνθλίβοντας την γυναίκα.

Το όχημα του 35χρονου που προκάλεσε το τροχαίο δυστύχημα διαλύθηκε. Ο ίδιος τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Κορίνθου όπου νοσηλεύεται φρουρούμενος.

Κάτοικοι της περιοχής αναφέρουν πως είναι πιθανόν να είχε καταναλώσει αλκοόλ, ενώ αυτό θα διαπιστωθεί από τις αιματολογικές εξετάσεις που θα υποβληθεί.

Η άτυχη γυναίκα δούλευε ανασφάλιστη

Μια άλλη όμως πτυχή της τραγωδίας είναι ότι σύμφωνα με το συνδικαλιστικό σωματείο των εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση, τόσο η άτυχη γυναίκα όσο και ο οδηγός του απορριμματοφόρου εργάζονταν στο δήμο Ξυλοκάστρου ανασφάλιστοι.

«Η δημοτική αρχή αν και την έβαζε να μαζεύει τα σκουπίδια δεν την εμφάνιζε ως εργαζόμενη του δήμου, το ίδιο και τον οδηγό του απορριμματοφόρου. Ήταν και οι δύο ανασφάλιστοι, χωρίς κανένα δικαίωμα, χωρίς καμία προστασία της ζωής τους. Ντροπή!», αναφέρει η ανακοίνωση της ΔΑΣ-ΟΤΑ.

Δυστύχημα καρμπόν και στη Σαρωνίδα

Μόλις πριν από δύο εβδομάδες άλλο ένα τροχαίο-καρμπόν είχε συμβεί στη λεωφόρο Σουνίου με θύμα και πάλι έναν εργαζόμενο στην καθαριότητα. Ο τραυματίας παραμένει ακόμη στην Εντατική όμως φαίνεται πως έχει διαφύγει τον κίνδυνο για την ζωή του.

Από την ΕΛΑΣ έχει ζητηθεί η διενέργεια πραγματογνωμοσύνης για το τροχαίο δυστύχημα στο Ξυλόκαστρο, ενώ πάρθηκαν δείγματα από τον 35χρονο για τοξικολογικές εξετάσεις.megatv.com