Συγκλονίζει ο αστυνομικός της ΔΙ.ΑΣ. που απεγκλώβισε το παιδί που είχαν αφήσει σε αυτοκίνητο Δανοί τουρίστες στη Ζάκυνθο, ξυπνώντας μνήμες από την τραγωδία στην Άρτα.

Η μητέρα του παιδιού 34 ετών τουρίστρια από τη Δανία το είχε αφήσει μέσα στο αυτοκίνητο και είχε πάει με το σύντροφο της για ψώνια.

Περαστικοί το είδαν μέσα μόνο του και ειδοποίησαν τις Αρχές ενώ έσπευσε στο σημείο και ο υπεύθυνος της εταίρίας ενοικίασης του οχήματος για να ανοίξει την πόρτα. Είχαν περάσει 40 λεπτά όταν έβγαλαν  το παιδί από το αμάξι που είχε γίνει «φούρνος» με τη θερμοκρασία έξω να είναι στους 27 βαθμούς Κελσίου.

Όταν έφθασε στο σημείο και η μητέρα του παιδιού άφησε έκπληκτο τον αστυνομικό με την αντίδραση της. Το περιστατικό ξύπνησε πολύ άσχημες μνήμες από την τραγωδία στην Άρτα, πριν από περίπου δύο εβδομάδες, όταν πατέρας ξέχασε το 5,5 μηνών βρέφος του στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου του και πήγε στη δουλειά.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

BETSHOP - NOVIBET - PAMESTOIXIMA

Το αγοράκι  μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο, και είναι καλά στην υγεία του. Η μητέρα κι ο σύντροφος της συνελήφθησαν με την κατηγορία έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο.

Με προφορική εντολή αφέθηκαν ελεύθεροι και ορίστηκε τακτική δικάσιμος.

Ο αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ στη Ζάκυνθο, Σπύρος Μοίρας, μίλησε στο «Κοινωνία Ώρα MEGA» για τις κινήσεις που έκανε προκειμένου να σώσει το 12 μηνών παιδί από το αυτοκίνητο.

«Οι γονείς είχαν αφήσει το παιδί για να κάνουν τα ψώνια τους, όπως μας είπε η μητέρα του. Δεχθήκαμε μία κλήση από το κέντρο μας στη Ζάκυνθο να μεταβούμε σε ένα περιστατικό στο Τσιλιβί, είναι 15 χιλιόμετρα μακριά από το σημείο που βρισκόμασταν εμείς. Μεταβήκαμε όσο πιο γρήγορα μπορούσαμε, γιατί οι συνθήκες έχουν γίνει λίγο δύσκολες με την κίνηση που έχει λόγω των τουριστών. Φτάσαμε, αντικρίσαμε το θέαμα αυτό, δηλαδή ένα παιδάκι να είναι σερ ένα αυτοκίνητο κλεισμένο», είπε αρχικά.

«Έτρεξα όσο πιο γρήγορα μπορούσα, κατέβηκα από τη μηχανή, έτρεξα το έβγαλα, το πήρα αγκαλιά και ήταν εμφανώς καταβεβλημένο. Είχε καλέσει το κέντρο μας και το γραφείο ενοικιάσεων του αυτοκίνητου και είχε πάει πριν από μας ο υπεύθυνος και άνοιξε», συνέχισε ο κ. Μοίρας.

Και πρόσθεσε: «Τα παράθυρα ήταν κλειστά, ήταν λίγο ανοιχτό το μπροστά, στους 15-20 πόντους ανοιχτό. Άνοιξα την πίσω πόρτα, έβγαλα το μωράκι και άρχισα να το φυσάω σε όλο του κορμάκι να το δροσίσω, στο πρόσωπό του, αυτό με κοίταζε μέσα στα μάτια, σαν να μου έλεγε «ευχαριστώ». Το παιδάκι ήταν περίπου 1 έτους».

Ποια ήταν η πρώτη κουβέντα των γονιών;

«Η πρώτη τη κουβέντα όταν της είπα “καλά κυρία μου πού βρίσκεστε και είναι το παιδάκι μόνο του στο αυτοκίνητο και κλαίει;”. μου λέει “στη Δανία δεν είναι παράπτωμα αυτό, το αφήνουμε, κάνουμε τις δουλειές μας και γυρίζουμε”. Το θέμα είναι ότι δεν αφήνεις ένα παιδί μέσα στο αμάξι για να πας για ψώνια. Εμείς το δικό μας δεν το αφήνουμε ούτε για να πάμε στο περίπτερο για 2 λεπτά, είναι ντροπή», σημείωσε.

«Όσο ήμουν στον δρόμο σκεφτόμουν το περιστατικό στην Άρτα και δεν ήθελα να αντικρίσω κάτι παρόμοιο. Δεν θυμάμαι πότε έφτασα στο σημείο από το άγχος μου. Το είδαν οι περαστικοί, άκουσαν το κλάμα του, και ειδοποίησαν την αστυνομία. Αν δεν είχαν ανοίξει το αυτοκίνητο θα είχα σπάσει το τζάμι», είπε κλείνοντας ο κ. Μοίρας.



megatv.com