Η Ζέτα Δούκα, τον Ιανουάριο του 2021, κατήγγειλε δημοσίως τον Γιώργο Κιμούλη για κακοποιητική συμπεριφορά.

Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης διεκδικεί  αποζημίωση ύψους 100.000 ευρώ και από το ΣΕΗ και 50.000 ευρώ από το κάθε μέλος του Πειθαρχικού. Επιπλέον, διεκδικεί αποζημίωση ύψους 231.227,80 ευρώ για περιουσιακή ζημία.

Νίκος Ψαρράς, Ζέτα Δούκα και Δώρα Χρυσικού είχαν δημοσιοποιήσει κοινή ανακοίνωση στις 26 Φεβρουαρίου με την οποία απαντούσαν στην αγωγή του Γιώργου Κιμούλη ζητώντας να λάμψει η αλήθεια και να ξεκαθαρίσει το τοπίο γύρω από τα ονόματά τους.

 «Το ΣΕΗ είναι ένα πολύ φτωχό σωματείο και έχουμε πολλά έξοδα. Θεωρούμε ότι θα κερδηθεί η δίκη και από το σωματείο και από τους ηθοποιούς. Θεωρώ ότι ο Γιώργος Κιμούλης έχει κάνει ένα μεγάλο λάθος κυνηγώντας τους ηθοποιούς και το σωματείο και νομίζω θα δικαιωθούμε. Το ζήτημα είναι γιατί ειπωθήκαν όσα ειπώθηκαν αν θα μπορούν να διορθωθούν, πιστεύω ότι μπορούν», σχολίασε ο Σπύρος Μπιμπίλας, που βρέθηκε καλεσμένος στο πλατό του «Χαμογέλα και Πάλι!».

Ο δικηγόρος της Ζέτας Δούκα, Γιώργος Γεραρής μίλησε στο «Χαμογέλα και Πάλι!» για την μήνυση που κατέθεσε ο Γιώργος Κιμούλης εναντίον της ηθοποιού αλλά και άλλων ηθοποιών – μαρτύρων προκειμένου να μην μπορούν να καταθέσουν, αλλά για το εάν υπάρχει αυτό το «νομικό παράθυρο» για την υπόθεση.

«Είναι επιλογή του ενάγοντος να το κάνει, του κ. Κιμούλη εν προκειμένω, αν θα κάνει αγωγή που θα είναι χωριστή για κάθε πρόσωπο και αν θα κάνει ένα δικόγραφο το οποίο θα είναι κοινό για τα 3 πρόσωπα. Αυτό είναι πολύ γνωστό και σύνηθες, δεν είναι κάτι πρωτότυπο. Έχεις έναν άνθρωπο που ισχυρίζεται κάτι, έχεις δυο ανθρώπους που λένε “είμαστε αυτόπτες μάρτυρες, λέει αλήθεια τον υποστηρίζουμε”, και κάνει ο ενάγων αγωγή και στους τρεις προκειμένου αυτοί οι άνθρωποι να μην μπορούν να καταθέσουν στο πλαίσιο της δίκης. Δικονομικά κατά κάποιο τρόπο “αχρηστεύεται” η μαρτυρία τους», δήλωσε αρχικά.

Για τη στάση του Κιμούλη απέναντί στη Ζέτα Δούκα και στους άλλους ηθοποιούς και για το γεγονός ότι έξανε λόγο για ψευδείς κατηγορίες, ο κ. Γεραρής επεσήμανε πως, «πρόκειται για χαρακτηρισμούς που η εντολέας μου θεωρεί προσβλητικούς και είναι πάλι μία πολύ κλασική τακτική και μέθοδος. Δηλαδή παρουσιάζουμε μία θεωρία συνωμοσίας, που κάποιοι έχουν συνωμοτήσει για κάποιον μυστηριώδη λόγο, για να “καταστρέψουν” κάποιον άλλο άνθρωπο. Η κ Δούκα με τους κ.κ Ψαρρά και Χρυσικού, μίλησαν μια μέρα και είπαν «τι θα κάνουμε, ας πλήξουμε τον κ. Κιμούλη». Είναι ένα ζήτημα που κρίνει ο καθένας μόνος του εάν ευσταθεί κάτι τέτοιο».

Για την χρονική απόσταση της καταγγελίας από το περιστατικό και για την φωτογραφία που εμφάνισε ο δικηγόρος του Γιώργου Κιμούλη, ισχυριζόμενος ότι δεν συμβαίνει τίποτα από αυτά που υποστηρίζουν οι ηθοποιοί, ανέφερε πως, «σε πολλές περιπτώσεις το έχουμε δει αυτό, γιατί πολύ απλά δεν γινόταν διαφορετικά. Κατά την δική μου εκτίμηση, το να ανεμίζουμε και να μοιράζουμε φωτογραφίες σε δημοσιογράφους δεν είναι κάτι που συνάδει με τον τροπο που λειτουργώ εγώ ως δικηγόρος. Αν αρχίσουμε και εμείς να μοιράζουμε στους δημοσιογράφους τα αποδεικτικά μας μέσα θα γίνεται τηλεδίκη αντί να γίνεται στο δικαστήριο. Ένα σχόλιο θα κάνω: τι αποδεικνύει αυτή η φωτογραφία; Ότι είναι μία φωτογραφία από πρωτοχρονιάτικη πίτα όπως γίνεται σε πολλούς τους θιάσους. Σημαίνει ότι δεν έχουν γίνει αυτά που έχει πει η κ. Δούκα επειδή έχουν βγάλει μία τυπική φωτογραφία; Είναι αστείος ισχυρισμός»

Υπάρχουν άλλοι μάρτυρες εκτός από αυτούς που μηνύθηκαν;

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της κ. Δούκα, «Βεβαίως και υπάρχουν. Για τους δύο αυτούς μάρτυρες, τον κ. Ψαρά και την κ. Χρυσικού, δεν αντέχει στην κοινή λογική αυτή η θεωρία συνωμοσίας που ισχυρίζεται ο κ. Κιμούλης. Δεν έχουν λόγο να αποκτήσουν δημοσιότητα μέσα από την συκοφάντηση του κ. Κιμούλη, γιατί αυτός είναι ο ισχυρισμός του. Ο κ. Κιμούλης θεωρεί ότι οι 3 ηθοποιοί είναι μία παρέα από κοινούς συκοφάντες»,

»Από το 2009 που τελειώσανε οι παραστάσεις, δεν έκαναν παρέα αυτοί οι 3 ηθοποιοί. Αυτό που έγινε τώρα τους έχει ενώσει. Αλλά από το 2009 έως το 2021 δεν είχαν επαφή, δεν ήταν καν παρέα».megatv.com