Την πρόκριση για τον τελικό του ATP250 τουρνουά στην Ζουχάι της Κίνας πήρε ο Κάρεν Χατσάνοφ, που επικράτησε στο ματς της 4άδας του Σεμπάστιαν Κόρντα με 7-5, 6-4, έπειτα από μία ώρα και 50 λεπτά αγώνα.

Ο 27χρονος Ρώσος τενίστας ολοκλήρωσε την αναμέτρηση πετυχαίνοντας 20 winners και τέσσερις άσους, ενώ υπέπεσε σε μόλις 5 αβίαστα και 2 διπλά λάθη. “Κλειδί” για την επικράτησή του ήταν το εξαιρετικό ποσοστό σε κερδισμένους πόντους πίσω από το 1ο service (84%, 32/38), ενώ έσωσε και 4/6 BP του 23χρονου Αμερικανού.

Από την άλλη, ο No33 του κόσμου πλήρωσε το νωθρό του διάστημα στο φινάλε του πρώτου μέρους, ενώ δεν μπορούσε να βρει επιθετικές λύσεις στην πίεση του κορυφαίου του ταμπλό στο 2ο σετ, για να διεκδικήσει την πρόκριση στον τελικό της διοργάνωσης. Τέλειωσε το ματς με 25 winners και 9 άσους, αλλά του κόστισαν τα 15 αβίαστα και 5 διπλά λάθη.

Στον τελικό ο Χατσάνοφ θα αντιμετωπίσει τον Γιοσιχίτο Νισιόκα, που κέρδισε καθαρά τον Ασλάν Καράτσεφ με 6-4, 6-4 σε μία ώρα και 58 λεπτά παιχνιδιού, και θα διεκδικήσει τον πρώτο του φετινό τίτλο, αλλά και την άνοδό του στην παγκόσμια κατάταξη

Αν επικρατήσει του Ρώσου αύριο Τρίτη (26/9), θα “σκαρφαλώσει” 11 θέσεις στα ανανεωμένα ATP Rankings. Έχει ήδη εξασφαλίσει άνοδο 8 θέσεων με την παρουσία του στον τελικό, και δείχνει να βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση μιας και έχει απωλέσει μόλις ένα set.

Όσον αφορά τον αγώνα, ο 27χρονος Ιάπωνας ολοκλήρωσε τις προσπάθειές του με 8 winners και τρεις άσους, ενώ υπέπεσε σε μόλις 5 αβίαστα και 2 διπλά λάθη. Έσωσε τα μισά BP που δέχθηκε (2/4), ενώ μετουσίωσε σε break τις τέσσερις από τις 7 ευκαιρίες που είχε.

SINGLES DRAW | DOUBLES DRAW | OOP






tennis24.gr