Το 2021, εκτός από το Λιγκ Καπ, η Σπόρτινγκ Λισσαβόνας πανηγύρισε και τον τίτλο του πρωταθλητή, έχοντας τον 23χρονο εξτρέμ ως μία από τις βασικές επιλογές, αφού τελείωσε τη σεζόν με οκτώ γκολ και πέντε ασίστ σε 28 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις. Κάπως έτσι ήρθε επέκταση του συμβολαίου του και αύξηση της ρήτρας στα 60 εκατ. ευρώ (!).

Αν και ο νεαρός ποδοσφαιριστής ζούσε το δικό του… όνειρο, την επόμενη χρονιά, τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν τόσο καλά. Τουλάχιστον όχι όσο θα περίμενε. Αν και ξεκίνησε βασικός, ένας τραυματισμός τον άφησε για αρκετό διάστημα εκτός δράσης και έτσι τον Γενάρη του 2022 παραχωρήθηκε με τη μορφή δανεισμού στη Λάτσιο.

Στη συμφωνία υπήρχε οψιόν αγοράς ύψους 8 εκατ. ευρώ όμως δεν έκανε ούτε μία στιγμή τον ιταλικό σύλλογο να πειστεί για να τα δώσει. Έπαιξε σε μόλις τέσσερα παιχνίδια και πέτυχε τέσσερα γκολ σε κάτι λιγότερο από 200 λεπτά συμμετοχής. Ίδια κατάσταση και μετά την επιστροφή του στον πορτογαλικό σύλλογο.

Λίγες συμμετοχές στο πρώτο εξάμηνο και στη λίστα για δανεισμό τον Γενάρη. Όμως αυτή τη φορά, ο Καμπράλ έγινε πρωταγωνιστής σε ένα… θρίλερ. Η Βαγιαδολίδ έκανε τα πάντα για να τον αποκτήσει. Όλα είχαν πάρει τον δρόμο, τα πάντα ήταν συμφωνημένα και πλεόν ο μοναδικός αντίπαλος ήταν ο… χρόνος γιατί ήταν η τελευταία μέρα μεταγραφών.

«Αποφασίσαμε να τον υπογράψουμε στις 21:15 (20:15 στην Πορτογαλία) την τελευταία μέρα της αγοράς, υποβλήθηκαν όλα τα έγγραφα, είχαμε το “ok” από τη Λίγκα, αλλά υπήρχε ένα σφάλμα στον υπολογιστή, που συνέβη και στη Βαρκελώνη, κάτι που μας εμπόδισε να δημοσιεύσουμε ένα έγγραφο – και όταν έφτιαξε και στάλθηκε, είχε αργήσει μερικά δευτερόλεπτα. Τελικά δεν το θεώρησαν έγκυρο. Προσπαθήσαμε να δικαιολογήσουμε αυτό που συνέβη, αναγνώρισαν ότι ήταν λάθος. Υποβάλαμε μια καταγγελία στη FIFA, η οποία δεν εξετάστηκε. Θα μπορούσαμε να παραπονεθούμε αλλά για να μας αποδείξουν ότι έχουν δίκιο τον Μάιο…».

gazzeta.gr