Στο δεύτερο τελικό του σε Grand Slam, προκρίθηκε ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ μετά τη νίκη με 3-1 σετ επί του Κάσπερ Ρουντ στο 2ο ημιτελικό του Γαλλικού Όπεν και την Κυριακή θα μονομαχήσει με τον επίσης πρωτάρη σε τελικό στο Παρίσι, Κάρλος Αλκαράθ, για το βαρύτιμο τρόπαιο των Σωματοφυλάκων.

Ο φιναλίστ του Αμερικανικού Όπεν το 2020, συνέχισε το αήττητο σερί του στο χώμα, φτάνοντας τις 12 συνεχόμενες νίκες από τη Ρώμη και μετά και θα έχει άλλη μια ευκαιρία για τον πρώτο του Major τίτλο.

“Στους τελικούς Grand Slam δεν υπάρχουν εύκολα ματς και αντίπαλοι. Αν είσαι στον τελικό του Roland Garros, αξίζει να βρίσκεσαι εκεί. Έχω κάνει ένα φανταστικό τουρνουά γενικά και περιμένω ένα πολύ δύσκολο ματς” είπε ο 27χρονος άσος όταν ρωτήθηκε για τον τελικό κόντρα στον Κάρλος Αλκαράθ.

Μετά από τρεις σερί ημιτελικούς στο Παρίσι (2021-23), ο Ζβέρεφ δήλωσε πανευτυχής που κατάφερε τελικά να δώσει την ευκαιρία στον εαυτό του να διεκδικήσει τον τίτλο στο φημισμένο Grand Slam.

“Είμαι προφανώς πολύ χαρούμενος. Έχω μεγάλη ιστορία σε αυτό το court. Έχω κάποιες σπουδαίες νίκες εδώ αλλά και πολύ άσχημες στιγμές. Είμαι χαρούμενος που είμαι στον τελικό, στην τέταρτη προσπάθειά μου. Θα τα δώσω όλα στον τελικό την Κυριακή” είπε ο Ζβέρεφ ο οποίος είχε αποχωρήσει με καροτσάκι στον ημιτελικό του 2022 κόντρα στον Ναδάλ, έχοντας έναν πολύ σοβαρό τραυματισμό στον αστράγαλο.

Ο Ζβέρεφ αναφέρθηκε και στο πρόβλημα που φάνηκε να αντιμετωπίζει ο Κάσπερ Ρουντ στο μεταξύ τους ημιτελικό, με τον Νορβηγό αργότερα να αποκαλύπτει ότι είχε έντονο πόνο στο στομάχι μετά το πρώτο σετ.

“Ήξερα ότι έπρεπε να είμαι πιο επιθετικός. Τα δύο πρώτα σετ ήταν πολύ υψηλού επιπέδου. Μετά τον είδα να δυσκολεύεται. Του αξίζουν συγχαρητήρια που πάλεψε μέχρι το τέλος. Είναι σπουδαίος πρωταθλητής και άνθρωπος και σίγουρα θα επιστρέψει” είπε χαρακτηριστικά.

Ο Γερμανός, Νο4 της παγκόσμιας κατάταξης, πηγαίνει με σύμμαχο την προϊστορία στον μεγάλο τελικό κόντρα στον Αλκαράθ, έχοντας πέντε νίκες σε εννιά αναμετρήσεις με τον Ισπανό, μια εκ των οποίων το 2022 στα προημιτελικά του Γαλλικού Όπεν.

 

 

ROLAND GARROS MEN’S SINGLES DRAW | WOMEN’S DRAW | OOP (-1h)

 



tennis24.gr