Όλο και φουντώνει το ενδεχόμενο απόκτησης του 23χρονου άσου του Άρη, τι παίζει με θέσεις ξένων στους νταμπλούχους, το 30% των ατζέντηδων και τι παίζει με… ανταλλάγματα!

Με αφορμή την απόκτηση του 50% του Κωνσταντίνου Χρυσόπουλου του Άρη από την ΑΕΚ, αναμενόμενα προκάλεσε την αναζοπύρωση (δικαιολογημένα απόλυτα αφού υπάρχει θέμα) της υπόθεσης του Λουίς Πάλμα, το όνομα του οποίου έχει παίξει δυνατά για τους νταμπλούχους προτού καν φτάσει να ανοίξει η καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδος. Μια περίπτωση ποδοσφαιριστή ο οποίος πριν ξεκινήσουν τα play offs είχε ήδη προκύψει ενδεχόμενο να απασχολήσει (και) την Ένωση ουσιαστικά για την ενίσχυση της μεσοεπιθετικής της γραμμής, κυρίως του αριστερού φτερού της επίθεσης, αλλά όχι μόνο!

Όπως και να ‘χει άλλωστε στο ζήτημα που αφορά την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση του Πάλμα στο αγωνιστικό, προφανέστατα σε αυτό θα ‘χει απόλυτη άποψη ο Ματίας Αλμέιδα, δικαιολογημένα άλλωστε αφού το ίδιο έκανε και πέρυσι. Πιο συγκεκριμένα με τον Λιβάι Γκαρσία, με τον Αραούχο, τον Γκατσίνοβιτς, τον Τσούμπερ, τον Μάνταλο και άλλους. Οπότε είναι δεδομένο πως ο Πελάδο προτού φτάσουμε καν στο ενδεχόμενο να απασχολεί την ΑΕΚ ο 23χρονος (τον Γενάρη του 2024 θα γίνει 24) μεσοεποθετικός, γνωρίζει πού θα τον αξιοποιήσει καλύτερα, φυσικά αυτό θα το διαπιστώσει εφόσον προχωρήσει η υπόθεσή του στο χορτάρι, άλλο στην πράξη πάντα.

Μοιάζει δεδομένο απ’ τον βορά μέχρι τον νότο που λέει και το τραγούδι ότι η περίπτωση του άσου του Άρη απασχολεί την ΑΕΚ. Όμως δεδομένο είναι επίσης πως υπάρχουν σημαντικές δυσκολίες, «αγκάθια» αν προτιμάει κανείς, τα οποία πρέπει να ξεπεραστούν! Για αρχή είναι το θέμα των θέσεων ξένων που δεν υπάρχει καμία διαθέσιμη στους νταμπλούχους. Μπορεί κάποιος να θεωρεί πως ίσως παραχωρηθεί ο Μοχαμάντι και να ποντάρει σε αυτό αλλά δεν προκύπτει ακόμη τέτοιο σενάριο για τον διεθνή Ιρανό μπακ που πίστευε πολύ στην αρχή της σεζόν έως τον τραυματισμό του ο Ματίας Αλμέιδα.

Έπειτα υπάρχει το ποσοστό των ατζέντηδων που είναι στο 30% σε επίπεδο ιδιοκτησίας και σε συνδυασμό πως ο Άρης αξιώνει αρκετά χρήματα για το 70% γίνεται εύκολα αντιληπτό το δεύτερο σημαντικό αγκάθι: το οικονομικό! Για τον λόγο αυτό άλλωστε προτεραιότητα και αναζήτηση από την ομάδα της Θεσσαλονίκης γίνεται στο εξωτερικό δίχως ωστόσο να βρεθεί ποσό να πλησιάζει τα θέλω της διοίκησης των κιτρινόμαυρων του βορά. Άρα είναι πιθανό αργότερα, να προκύψει το κεφάλαιο ΑΕΚ, ίσως και μετά τα πρώτα ευρωπαϊκά ματς του Άρη!

Δεδομένο είναι επίσης ότι η απόκτηση του Χρυσόπουλου αντί 800.000 ευρώ για το 50% δεν γίνεται να μη δίνει ένα προβάδισμα (σε όλα τα επίπεδα) για την περίπτωση απόκτησης και του Πάλμα. Εδώ να σημειώσουμε πως αν και έχουν ακουστεί – γραφτεί σενάρια για ανταλλάγματα, Φαν Βέερτ, ή και του Ζίνι που ακούστηκε, δεν προκύπτει από το ρεπορτάζ πως Αλμέιδα και γενικά ΑΕΚ είναι ανοιχτοί, τούτη την εποχή (στον μέλλον κι αν αποκτήθει φορ για παράδειγμα κανείς δεν γνωρίζει), οπότε δεν χρειάζεται να το βάζουμε μέσα στην… κουβέντα, την όποια κουβέντα για αρχή.

Σίγουρα παίζει ρόλο πάντως και η άφιξη των ατζέντηδων του Λουίς Πάλμα στη χώρα μας. Για να δούμε…



gazzeta.gr