Ο Ρόκα γνωρίζει χρόνια τον Χουάν Φεράντο και πιστεύει ότι έχει όλο το πακέτο για να οδηγήσει την ΑΕΚ στην κορυφή του πρωταθλήματος.

«Επιλέξαμε έναν άνθρωπο δυνατότερο από το προφίλ μας που θα μας βοηθήσει να υλοποιήσουμε τους στόχους μας», ήταν η ατάκα με την οποία ξεκίνησε την σημερινή Διάσκεψη Τύπου ο Τσάβι Ρόκα παρουσιάζοντας τον Χουάν Φεράντο.

Ατάκα που δεν την έχουμε ακούσει ξανά από τον Τσάβι Ρόκα και η οποία αποτυπώνει το πόσο μεγάλη εμπιστοσύνη έχει στον άνθρωπο που επέλεξε να καθοδηγήσει την ΑΕΚ τα επόμενα χρόνια. Ο Ρόκα γνωρίζει χρόνια τον Φεράντο και παρακολουθούσε την εξέλιξη του αλλά και τον τρόπο που διαχειρίζεται αλλά και χειρίζεται τις ομάδες στις οποίες έχει δουλέψει.

Πιστεύει ότι έχει όλο το πακέτο για να οδηγήσει την ΑΕΚ στην κορυφή. Γι’ αυτό τον επέλεξε και αυτό είναι που πιστεύει και θέλει. Να δει τον Φεράντο να παίρνει την ΑΕΚ από το χέρι και να την οδηγεί στην κορυφή. Βέβαια, τα λόγια του Φεράντο ήταν πολύ προσεκτικά, όπως και κάθε προπονητή που ανακοινώνει η ΑΕΚ και παρουσιάζει. Η ατάκα «βελτίωση από παιχνίδι σε παιχνίδι και βλέπουμε κάθε ματς ξεχωριστά» είναι η τακτική που μας έχει συνηθίσει η ΑΕΚ εδώ και πολλά χρόνια.

Δεν μπαίνει κατευθείαν ο στόχος της κορυφής αλλά πλέον όλοι γνωρίζουν ότι αυτός είναι ο μοναδικός στόχος. Όταν πέρσι έφθασε τόσο κοντά αλλά δεν τα κατάφερε, δεν μπορεί να είναι κάτι διαφορετικό ο στόχος. Όμως τα όσα δήλωσε ο Φεράντο είναι και κάτι που δείχνει γιατί τον επέλεξε ο Ρόκα. Έχουν την ίδια φιλοσοφία και την ίδια οπτική πραγμάτων.

Γι’ αυτό άλλωστε και οι δυο εξέφρασαν την σιγουριά ότι η μεταξύ τους συνεργασία θα είναι άψογη…



gazzeta.gr