Ένα ακόμη μεγάλο τεστ για την ΑΕΚ η οποία καλείται να αντιμετωπίσει την Ομόνοια μέσα στην έδρα της και στην καλύτερη της αγωνιστική κατάσταση.

Η ομάδα του Σιμόν καλείται να παρουσιαστεί απόλυτα έτοιμη σε αγωνιστικό και ψυχολογικό κομμάτι με τον Ισραηλινό κόουτς να μιλά στους παίκτες του και να προσπαθεί να τους ανεβάσει ενόψει του σημερινού ντέρμπι.

Τους έστειλε το ξεκάθαρο μήνυμα ότι μπορούν να φύγουν με το «διπλό» από τη Λευκωσία, ότι πιστεύει ακράδαντα στις δυνατότητες τους και ότι αν παίξει η ομάδα με πίστη, πάθος και θέληση θα μπορέσει να πάρει το τρίποντο.

Ένα τρίποντο το οποίο αν έρθει θα δώσει ξανά τη δυναμική που χρειάζεται η ομάδα, αρχικά για να διατηρηθεί στην τριάδα που εξασφαλίζει ευρωπαϊκό εισιτήριο και ακολούθως για να μείνει ζωντανή στη μάχη του τίτλου.

Το ευχάριστο για το Σιμόν είναι ότι πέρα από τις αμφιβολίες των Σάντσες και Γκιούρτσο δεν έχει άλλα προβλήματα. Και οι δυο ποδοσφαιριστές ακόμη και να είναι αποστολή μάλλον δεν θα ξεκινήσουν βασικοί.

Διάφορες σκέψεις…

Πολλά είναι τα σενάρια για τον Σιμόν σχετικά πως θα παραταχθεί η ομάδα στον αγωνιστικό χώρο, κυρίως επιθετικά. Κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Πίριτς, δεξί μπακ ο Γκαρσία, αριστερά ο Ντιονκού και κεντρικοί αμυντικοί Μιλίτσεβιτς και Ρομπέρζ.

Στην μεσαία γραμμή Πέρε Πονς και Γκουστάβο με τον Ντίμερες σε επιτελικό ρόλο, στα δυο άκρα της επίθεσης διεκδικούν θέση Φαράζ, Τόνγκια και Μπρούνο Γκάμα και στην κορυφή Λόπες ή Φραν Σολ.



gazzeta.gr